četvrtak, 20.06.2024 04:45

Turska kuhinja s Karsu (2022)

Karsu's Turkije (Originalni naziv)

dokumentarni

Karsu vas vodi u najljepše i najoriginalnije turske restorane, ali ne one kakve očekujete!

sez.1 ep.8U ovoj zadnjoj epizodi, Karsu se vraća korijenima. Upoznajemo ujake, nećake i prijatelje. Posjetit će stari obiteljski maslinik, gdje se ulje proizvodi već desetljećima. S voljenim osobama, priprema ukusan ručak za kraj ovog divnog putovanja.
 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Karsu Dönmez

Filmografija

Unatoč uspješnoj glazbenoj karijeri, poznata turska pjevačica Karsu Donmez, kao kći vlasnika restorana, od malih nogu gaji ljubav prema hrani i kuhanju.

Posjetit ćemo štand brze hrane na Bosforu, tržnicu u Istanbulu i seoski festival u regiji odakle Karsu potječe. Ovo je prava serija za one koji žele nešto drugačije od tipičnog hotelskog švedskog stola. Za one koji vole pripremati ovakvu hranu, Karsu i domaći znalci otkrivaju kako nastaju jednostavna jela iz ovih restorana, au njenoj kuhinji očekuju nas klasici turske kuhinje kao što su "mercimek corobasi" ili juha od leće, ali i ćilbir, tradicionalno jelo od poširanih jaja s jogurtom. Karsu će nas upoznati i s delicijama suvremene turske kuhinje. Osim toga, u svakoj epizodi otkrit će nam dio Turske koji za nju ima posebno značenje.

Komentari (0)

Foto