utorak, 02.07.2024 18:15

Priče o umjetnosti (2018)

Art Stories / Monumente mit Seele / L’âme des monuments (Originalni naziv)

dokumentarni

Upoznajte najljepša mjesta koja su obilježila povijest europske umjetnosti

sez.1 ep.1Dokumentarna serija nas upoznaje s najljepšim mjestima koja su obilježila povijest europske umjetnosti. Od Fontainebleaua do Alhambre pa preko Aachena, serija, kroz koju nas vodi Andréa Fies, poziva gledatelja na spektakularan i zabavan posjet ovim spomenicima. U prvoj epizodi putovat ćemo kroz prostor i vrijeme otkrivajući najdojmljivija mjesta Fontainebleaua gdje se povijesni događaji prepleću s riječima velikana poput Flauberta i Mallarméa. Prošetat ćemo veličanstvenom Galerijom Franje I., Galerijom jelena i plesnom dvoranom. Uživat ćemo i u krasnim pogledima iz zraka na vrtove, jezera i krovove koji su posjetiteljima obično uskraćeni. Luj IX. Sveti, Franjo I., Luj XIV., Napoleon... Svi su oni željeli ostaviti trag u "pravom kraljevskom domu", dvorcu Fontainebleau. To je mjesto bilo poprište mnogih spletki i strastvenih ljubavi.
 
Režija: Romain Cogitore, Clément Cogitore, ...
Scenarij: Nadja Dumouchel
Uloge:

Filmografija

Od Fontainebleaua do Alhambre pa preko Aachena, serija, kroz koju nas vodi Andréa Fies, poziva gledatelja na spektakularan i zabavan posjet ovim spomenicima.

U prvoj epizodi putovat ćemo kroz prostor i vrijeme otkrivajući najdojmljivija mjesta Fontainebleaua gdje se povijesni događaji prepleću s riječima velikana poput Flauberta i Mallarméa. Prošetat ćemo veličanstvenom Galerijom Franje I., Galerijom jelena i plesnom dvoranom. Uživat ćemo i u krasnim pogledima iz zraka na vrtove, jezera i krovove koji su posjetiteljima obično uskraćeni. Luj IX. Sveti, Franjo I., Luj XIV., Napoleon... Svi su oni željeli ostaviti trag u "pravom kraljevskom domu", dvorcu Fontainebleau. To je mjesto bilo poprište mnogih spletki i strastvenih ljubavi.

Komentari (0)

Foto