Divlja utrka (2001)

Rat Race (Originalni naziv)

komedija avantura

Vlasnik kasina koji se želi kladiti okupi šest stranaca koji će se utrkivati za novac

 
Režija: Jerry Zucker
Scenarij: Andy Breckman
Uloge: Cuba Gooding Jr., Rowan Atkinson, John Cleese, Breckin Meyer, ...

Filmografija

U otmjenom kasinu u Las Vegasu sve je spremno za novu hazardersku igru. Skupina svjetskih milijardera okupljena oko vlasnika kasina Donalda Sinclaira prati utrku nekoliko slučajno izabranih ljudi koji su u kasinu osvojili novčić koji ih je kvalificirao za neobično natjecanje. Natjecatelji moraju u što kraćem roku stići do gradića Silver Cityja u Novom Meksiku gdje se krije paket s dva milijuna dolara. Samo najbrži dobiva novac...

Grupa milijardera koju predvodi vlasnik kasina u Las Vegasu (John Cleese) želi se kladiti te odluči okupiti šest stranaca koji će se utrkivati od Vegasa do Silver Citya i osvojiti 2 milijuna dolara skrivena u ormariću. Svi natjecatelji morat će prebroditi sve teškoće tijekom ove nepredvidljive i zabavne pustolovine.
Prvi tim čine dva zbunjena brata (Seth Green and Vince Vieluf). Drugi tim čine majka i kći (Whoopi Goldberg i Lana Chapman) koja želi osnovati vlastitu tvrtku. Na njihovu putu nađe se i luda žena koja prodaje vjeverice (Kathy Bates). Bijesni taksist (Paul Rodriguez) ostavi omraženog ragbijaškog suca (Cuba Gooding, Jr.) usred pustinje te otme autobus prepun žena koje nalikuju Lucille Ball.
Židovski obiteljski čovjek (Jon Lovitz) pridruži se utrci, ali svojoj supruzi ne želi otkriti kamo i zašto juri. Narkoleptičnog Talijana (Rowan Atkinson) pokupi vozač Hitne pomoći (Wayne Knight) koji nosi ljudsko srce za transplataciju. I konačno, u utrci sudjeluje i budući odvjetnik (Breckin Meyer) koji upozna pametnu i lijepu ženu (Amy Smart) koja vozi helikopter do Silver Citya.

Komentari (7)

Foto