Vogue: Kroz oči urednika (2012)

In Vogue: The Editor's Eye (Originalni naziv)

dokumentarni

Ekskluzivni dokumentarac o najutjecajnijem modnom časopisu na svijetu

 
Režija: Fenton Bailey, Randy Barbato
Scenarij:
Uloge: Hamish Bowles, Grace Codington, Carlyne Cerf de Dudzeele, Mark Jacobs

Filmografija

Podudarno s njegovom 120. godišnjicom, priča o časopisu „Vogue“ pripovijedana je kroz intervjue iza kulisa s nekim od najinovativnijih i često neustrašivih modnih urednika koji su sudjelovali u njegovoj evoluciji.

Crpeći iz „Vogueove“ iznimne arhive, film istražuje „Vogueov“ kulturni utjecaj od njegova pokretanja 1892. g. te sadrži intervjue iza kulisa s urednicima koji su pridonijeli ostavštini časopisa, uključujući sadašnju glavnu urednicu Annu Wintour i modne urednike Babs Simpson, Grace Coddington, Tonne Goodman, Phyllis Posnick, Jade Hobson, Carlyne Cerf, Polly Mellen i Camillu Nickerson.

Usto, lica „Voguea“, Nicole Kidman i Sarah Jessica Parker, ikona industrije Hamish Bowles i dizajneri Nicolas Ghesquiere i Marc Jacobs prisjećaju se svojih iskustava u suradnji s vrhunskim fotografima toga vremena.

Obuhvaćajući više od stoljeća promjenjivih trendova mode, fotografije i feminizma, ovaj film zanimljiv je pogled na to kako je ovaj ilustrirani časopis oblikovao vremena i bio oblikovan njima, kroz umjetničku viziju i požrtvovan rad svojih darovitih modnih urednika.


Komentari (0)

Foto