Pjevaj, brate! (2011)

Pevaj brate (Originalni naziv)

komedija

"Pevaj, brate!" je komedija koja se bavi svijetom pop i rock muzike

 
Režija: Ognjen Jankovic, Andrija Milosevic
Scenarij: Stasa Koprivica, Stevan Koprivica
Uloge: Milan Kalinić, Milan Vasić, Andrija Milošević

Filmografija

Pjevači i glazbenici pokušavaju pronaći sebe u okruženju kojim dominira folk. Propali metalac Fajta, hiphoper U-Džejl i pop pjevač Marijan, trojica su izuzetno različitih glazbenika.

Svaki od njih, na svoj način, pokušava uspjeti u zemlji koja nema ni glazbenu scenu, ni glazbenu industriju, samo jedno veliko more talenata i antitalenata. Spojio ih je Fajtin studio i - beznađe. Fajti, propalom rokeru, diskutabilno uspješnom glazbenom producentu, i sjajnom toncu je prijeko potreban novac, što zbog gole egzistencije, što zbog pritiska na koji njega vrši njegova supruga, jer želi da imaju dijete. Marijan i U-Džejl pokušavaju snimiti kakav-takav projekt kod Fajte, i naravno sukobljavaju se oko termina za snimanje. Fajta ih pokušava pomiriti, svjestan da im nekako mora uzeti novac jer mu gazdarica stana, Silvana, diše za vratom zbog neplaćenog podstanarstva.

Za divno čudo, to mu uspjeva. Svađajući se oko termina, glazbe i pogleda na svijet, U-Džejl i Marijan stvaraju nešto novo, krpeći međusobno svoje problematične talente. Kombinacija predstavlja neku sumanutu verziju epskog narodnog hip-hopa sa primjesama pop refrena, i Fajta u tome vidi moguću zaradu. No i ne samo zaradu, on vidi mogućnost da se, zajedno sa njima, probije na estradu uz nešto sasvim novo. Tako nastaje ideja o projektu "Zelena Grana". 


Komentari (0)

Foto