Goonies (1985)

THE GOONIES (Originalni naziv)

komedija obiteljski avantura

Skupina prijatelja započinje potragu za blagom kako bi spasili svoje domove od rušenja

 
Režija: Richard Donner
Scenarij: Steven Spielberg, Chris Columbus
Uloge: Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Corey Feldman, Kerri Green, ...

Filmografija

Izvrstan pustolovni film, raskošan spektakl za djecu i cijelu obitelj koji očarava maštu, izuzetno napet, zabavan i duhovit. Inače poznat kao redatelj velikih akcijskih hitova "Smrtnonosno oružje" i horora "Pretkazanje" Richard Donner izvrsno se snašao u ulozi redatelja filma za djecu, što i nije tako neobično jer je i ova, kao i sve Donnerove priče, u stvari priča o borbi dobra i zla.

Mikey (S. Astin) i Brandon (J. Brolin) Walsh su braća čija će se obitelj, zajedno s ostalima iz četvrti, uskoro morati odseliti, jer je to zemljište zapelo za oko pohlepnim korumpiranim ljudima iz korporacije koja na tom mjestu želi napraviti golf terene. Kad Mikey i njegovi prijatelji na tavanu pronađu staru prašnjavu mapu, ispostavlja se da je ona stvarna i da ih doista može odvesti do nestalog blaga koje je pripadalo okrutnom gusaru Jednookom Willu još u 17. stoljeću. Poneseni idejom kako bi tim novcem mogli spasiti četvrt od rušenja, kreću u potragu i pronalaze ulaz u spilju, koji se nalazi baš ispod kuće u kojoj se skrivaju opasni kriminalci, obitelj Fratelli...
Jedan od najslavnijih i najboljih dječjih filmova svih vremena, "Goonies" je odlično napisana, režirana i odglumljena priča koja svako dijete vodi u samo središte njegovih maštanja - u pustolovinu prepunu neočekivanih događaja, zadataka, za čije je rješavanje potrebna iznimna domišljatost, nesvakidašnjih likova te nagrade u vidu ponosa zbog pomoći spašavanja svoga doma. Prateći simpatičnu družbu, redatelj Richard Donner ("Smrtonosno oružje", "Urota", "Maverick") zapravo pokazuje kako su prijateljstvo i odanost najvažnije vrline, pogotovo dječjih života.

Komentari (17)

Foto