nedjelja, 23.06.2024 15:30

Najbolji preživjeli u prirodi (2022)

Nature's Ultimate Survivors (Originalni naziv)

dokumentarni

Životinje su stvorene za opstanak

sez.1 ep.2Pobrojavamo životinje koje su najbolji graditelji u prirodi. Predstavljamo najdomišljatije životinjske vještine u cijelom svijetu i otkrivamo koja je životinja majstor gradnje u prirodi.
 

Istražujemo raznolik raspon tema koje prikazuju nevjerojatne vještine preživljavanja koje su životinje razvile s vremenom te predstavljamo 20 životinjskih vrsta za svaku od tih kategorija.

Bilo da je riječ o snažnom udarcu, toksičnom dodiru, krajnjoj izdržljivosti ili brzini, životinje su stvorene za opstanak. Evolucija je njihova tijela i ponašanje prilagodila kako bi od njih načinila vrhunske strojeve za preživljavanje s cijelim nizom skrivenih domišljatih prilagodbi koje tek treba otkriti. U ovoj seriji istražujemo, među ostalim, geparda, račića paunovu bogomoljku, žabu i pauka. Svaka epizoda bavi se jednom kategorijom prilagodbe i pokriva raznolik raspon tema, od mjerljive metrike do najčudnijih i najneobičnijih vještina. To ne znači samo najbrže i najsnažnije, istražujemo i najsloženije odnose te bizarna ponašanja koje priroda može ponuditi te ćemo prikazati 20 vodećih životinjskih vrsta za svaku od tih kategorija.

Komentari (0)

Foto