Shaq steel (1997)

STEEL (Originalni naziv)

akcija avantura

Shaquille O'Neal u priči baziranoj na poznatom stripu

 
Režija: Kenneth Johnson
Scenarij: Louise Simonson, Jon Bogdanove
Uloge: Shaquille O'Neal, Annabeth Gish, Judd Nelson, Richard Roundtree, Irma P. Hall

Filmografija

Superheroji su u pravilu iznimno snažni i visoki, ali ni jedan od njih ne može se mjeriti sa Steelom, modernim vitezom u sjajnom oklopu...

John Henry Irons (Shaquille O'Neal) dizajner je oružja američke vojske. Kada njegovu ideju o stvaranju oružja koje protivničke vojnike ne bi ubijalo nego samo onesposobilo za bitku, ne nanoseći im ozlijede, vojska s gnušanjem odbija, Irons razočaran napušta svoj posao.

Na ulici primjećuje zaista nekontroliranu upotrebu oružja pa, koristeći svoj genijalan um i nepregledne zalihe vojnog otpada, sebe pretvori u čeličnog čovjeka koji će se boriti protiv nasilja - Steela!

U ovoj, akcijom ispunjenoj znanstveno-fantastičnoj avanturi, snimljenoj po motivima slavnog DC Comics stripa, u glavnoj ulozi nastupa jedan od najvećih košarkaša svih vremena, legendarni centar Orlando Magica, Los Angeles Lakersa i Miami Heata, Shaquille O'Neal. Zahvaljujući svojim nesvakidašnjim fizičkim predispozicijama, O'Neal je ulogu svemoćnog Steela odigrao tako da je zaista nemoguće u njoj zamisliti ikoga drugog, a posebno je zanimljivo da je sve kaskaderske scene morao odraditi sam, jer producenti nisu uspjeli pronaći profesionalnoga kaskadera ni približno njegovih proporcija.


Komentari (0)

Foto