subota, 04.05.2024 18:50

Stvarni život rimskog vojnika (2022)

Real Life of a Roman Soldier (Originalni naziv)

dokumentarni

U jednom razdoblju povijesti Rimljani su bili nepobjedivi

sez.1 ep.1Dva su lokaliteta simbol legionarskog života u starorimsko doba: utvrda Vindolanda i garnizon Lugdunum. Iskapanja su iznijela na vidjelo predmete koji bacaju svjetlo na život na tim lokacijama.
 

Nedavna iskapanja u Engleskoj i Francuskoj bacila su novo svjetlo na stvarni svakodnevni život rimskih vojnika, otkrivajući istinu o živim ljudima u pozadini legendarnih likova.

U jednom razdoblju povijesti Rimljani su bili nepobjedivi, no za te uspjehe zaslužna je isključivo njegova iznimno moćna vojska. Njezino teško pješaštvo, poznato kao legionari, bilo je učinkovito, disciplinirano i krajnje neustrašivo, zbog čega je njihova pojava postala gotovo mitološka. Otkrića drevnih rimskih tabora diljem Europe bacaju novo svjetlo na život vojnika u njima. Nedavna iskapanja u Vindolandu na sjeveru Engleske i brežuljku Fourvière u rimskoj četvrti Lyona dovela su do otkrića neprocjenjivih relikata. To arheološko i znanstveno istraživanje oživjet će jedan pradavni svijet kako bi se otkrila istina o stvarnim ljudima iza legendarnih vojnika.

Komentari (0)

Foto