Mišolovka (1997)

MOUSE HUNT (Originalni naziv)

akcija komedija obiteljski

Dva brata su u žestokoj borbi za prevlast u kući sa malim mišićem

 
Režija: Gore Verbinski
Scenarij: Adam Rifkin
Uloge: Nathan Lane, Lee Evans, Vicki Lewis, Maury Chaykin, Eric Christmas, ...

Filmografija

Film prikazuje kako jedan maleni miš itekako može zagorčati život naizgled nadmoćnom čovjeku. A kakvo bi bilo nadmudrivanje čovjeka i malene životinjice no dinamično i urnebesno smiješno?

Vlasnik tvornice špage na samrti zatraži od mlađeg sina Larsa (Lee Evans) da nastavi s obiteljskim poslom i nakon njegove smrti. Kad odluči ispuniti očevu želju i ne prodati tvornicu, Larsa ostavi supruga i on završi na - cesti. U isto vrijeme njegov brat Ernie (Nathan Lane) dobije otkaz u luksuznom restoranu.
Dvojici nesretne braće ne preostaje drugo no smjestiti se u naslijeđenoj ruševnoj kući iz 19. st., za koju se ispostavi da vrijedi pravo bogatstvo. Odluče je urediti i prodati za ogromnu svotu novca koja će riješiti sve njihove probleme, no prije toga se moraju riješiti jednog starog stanara - malenog miša. No životinjica je spremna na sve kako bi ostala u svom obožavanom domu.
Redatelj Gore Verbinski svojim je prvijencem "Mišolovka" najavio kako će postati jedan od najzanimljivijih hollywodskih redatelja i zaraditi milijune dolara svojim filmovima. Među njegovim ostvarenjima su iznimno uspješan "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog dragulja", napeti horor film "Krug" te odlična drama s Nicolason Cageom "The Weather Man".

Komentari (1)

Foto