Gospodar snova (1994)

THE PAGEMASTER (Originalni naziv)

obiteljski avantura fantastika

Preplašeni dječak sakrivši se od oluje u tajanstvenoj knjižnici započinje avanturu

 
Režija: Pixote Hunt, Maurice Hunt
Scenarij: David Kirschner, David Casci
Uloge: Macaulay Culkin, Christopher Lloyd, Whoopi Goldberg, Leonard Nimoy, ...

Filmografija

Richard Tyler (Macaulay Culkin) je preplašeni, nervozni dječak, pravi stručnjak za sve što na svijetu može poći loše. Zbog toga se, na žalost, ne može bezbrižno igrati, poput sve druge djece....

Svijet najdražih nam priča i bajki čudan je i uzbudljiv, istovremeno primamljiv i zastrašujući. Čitajući knjige u njega namjerno uranjamo, no što ako u njemu završimo bez nakane, pokazat će nam Macaulay Culkin u obiteljskoj fantaziji "Gospodar snova".

Jednog dana Richard pobjegne od velike oluje u tajanstvenu knjižnicu, gdje ga Gospodar snova čarolijom ubaci u paralelni svijet knjiga. Našavši se odjednom usred priča, Richard put svojoj kući treba tražiti rješavajući zagonetke i prelazeći prepreke koje se u tim pričama nalaze, družeći se s njihovim zanimljivim likovima.

Prekrasan obiteljski film "Gospodar snova", redateljskog para Joe Johnston i Maurice Hunt, priča je o potrebi bezbrižnog djetinjstva, ispričana za svoje vrijeme iznimno originalnim spojem igranog filma i animacije. Vizualno izrazivši metaforu svoje radnje, autori su uspjeli gledatelju film približiti na svim razinama pa će naši najmlađi, ali i svi oni koji još uvijek nisu izgubili dijete u sebi, jednako uživati u originalnom zapletu, kao i šarolikom bogatstvu animacije. Glavnu ulogu neobičnog dječaka igra slavni Macaulay Culkin, dok mu podršku među ostalima pružaju i iskusni Christopher Lloyd, Patrick Stewart i Whoopi Goldberg.


Komentari (0)

Foto