Snježni dan (2000)

Snow Day (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Snijeg zatrpa grad,a grupa prijatelja otme ralicu kao bi škola ostala zatvorena do daljneg

 
Režija: Chris Koch
Scenarij: Will McRobb, Chris Viscardi
Uloge: Chris Elliott, Chevy Chase, Iggy Pop, Mark Webber, Jean Smart, Zena Grey

Filmografija

Bio je to dan o kojemu sva djeca sanjaju, a kojega se svi roditelji boje - ceste zatrpane snijegom, zatvorene škole, a sva pravila "zaleđena" u ludom danu na snijegu!

Kada neočekivana mećava zatrpa grad, vlasti odluče zatvoriti ceste i škole. Petnaestogodišnji Hal (Mark Webber) odluči iskoristiti priliku i zavesti Claire, školsku kolegicu, u koju je već neko vrijeme ludo zaljubljen. No problem je u tome što najpopularnija djevojka u razredu već ima dečka. Natalie, Halova desetogodišnja sestra, toliko se veseli snježnom danu i svim zimskim radostima koje on nudi da će se potruditi kako vozač snježne ralice (Chris Elliot) ne bi tako lako očistio gradske ulice. Osim snijegom, Laura (Jean Smart) i Tom (Chevy Chase), njihovi roditelji, zatrpani su i svojim poslovnim obvezama, što dodatno olakšava luckaste planove njihove djece...

U stilu filmova "Sam u kući" i "Vragolasti Dennis", dolazi nam priča o danu o kojem smo svi barem jednom maštali - danu kada snježne pahulje zatrpaju grad, kada sve stane i svi uživaju u zimskim radostima. U manjim ulogama roditelja pojavljuju se uvijek rado viđeni komičari Chevy Chase i Jean Smart, a na  filmsko platno manjom ulogom vratio se i Iggy Pop, glazbena legenda. Ova simpatična komedija nasmijat će čitavu obitelj i podsjetit nas na snježne radosti u kojima svi rado uživamo.


Komentari (0)

Foto