Bling Ring (2013)

The Bling Ring (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Oni žive svoj san … pljačku po pljačku

 
Režija: Sofia Coppola
Scenarij: Sofia Coppola
Uloge: Katie Chang, Israel Broussard, Emma Watson, Claire Julien, Taissa Farmiga

Filmografija

Oscarom nagrađena Sofia Coppola vodi nas u svijet ovih mladih ljudi, čija je naivnost i uzbuđenje dodatno pojačana naglaskom koji svijet i mediji stavljaju na poznate osobe i opsesiju luksuznim brendovima.

U slavom opsjednutom Los Angelesu grupica tinejdžera vodi nas na uzbudljiv ali i uznemirujući krimi pohod po holivudskim brežuljcima. Film je temeljen na istinitoj priči, kad je grupa mladih, fiksirana na glamurozni život i poznate osobe, pratila svoje buduće žrtve i iz njihovih domova ukrala luksuzne robe i opreme u vrijednosti većoj od 3 milijuna dolara.

Opljačkali su između ostalih Paris Hilton i Orlanda Blooma, te postali poznati kao Bling Ring banda. Članovi Bling Ringa padaju pred iskušenjima koja se nameću današnjoj teen populaciji. Ono što počinje kao mladenačka zabava, izmiče kontroli i pruža otrježnjavajući pogled na suvremenu kulturu...

O FILMU

Sofia Coppola je čula o zloglasnoj „Bling Ring“ bandi tinejdžera koja je pljačkala domove poznatih, ali tek kad je pročitala članak Nancy Jo Sales u Vanity Fairu počela je razmišljati o tome kako bi trebala napraviti film ne samo o zločinima i onima koji su ih počinili, već i napisati scenarij koji se bavi relevantnim temama i idejama.

Pretvoriti ovu suvremenu istinitu priču u scenarij pokazalo se kao jedan od najvećih izazova s kojim se glede ovog filma suočila Coppola: „Trebalo je proći kroz hrpu materijala, sažeti najzanimljivije i najvažnije, a učiniti likove pristupačnima, kako bi publika mogla s njima suosjećati, bilo je najteže. Od Nancy Jo sam dobila intervjue koje su dali ti klinci i jednostavno nisam mogla vjerovati kakve su stvari govorili, ti razgovori su otkrili puno o njima, njihovim ciljevima i našoj kulturi. Na temelju toga dala sam mašti na volju i pokušala sebe staviti na njihovo mjesto. Što se tiče likova, počela sam sa stvarnim događajima, ali sam onda izmislila vlastite likove čije karakteristike sam spojila s karakteristikama ljudi koje poznajem.“


Komentari (9)

Foto