Živjela Francuska (2013)

Vive la France (Originalni naziv)

komedija

Dva naivna seljaka uvučena su u neobičan pothvat - uništenje Eiffelovog tornja

 
Režija: Michaël Youn
Scenarij: Bernardo Barilli
Uloge: José Garcia, Michaël Youn, Isabelle Funaro, Jérôme Commandeur

Filmografija

Film redatelja i glumca Michaëla Youna simpatična je komedija o dvojici seljaka iz Taboulistana koji, na nagovor predsjednikovog sina, odlaze u Francusku kako bi uništili Eiffelov toranj i time svijetu pokazali moć svoje male države.

Muzafar i Feruz su pastiri u malenoj zemlji Taboulistan smještenoj u središnjoj Aziji. – za koju nitko ne zna da uopće postoji. Kako bi obznanio  svoju zemlju na međunarodnoj sceni, predsjednikov sin odluči pokrenuti taboulijsko teroristočko"oglašavanje" i povjerava ga dvojici pastira.

Mislija njihovog života postaje uništiti Eiffelov toranj! Da bi došli do svog cilja, oni moraju prijeći najviše neprijateljsko okruženje: Francusku! Francusku, punu korzikanskih nacionalista, gorljive policije, nepoštenih taksista, nasilnih navijača, prgavih zaposlenika, vladinih i medicinskih pogrešaka...

Srećom oni zadivljuju Marianne, mladu novinarka koja, koja im žali, jer misli da su azilanti, te im otkriti drugu lice Francuske ... gostoljubivo, lijepo i velikodušno,  gdje je tako lijepo živjeti. Vive la France!


Komentari (0)

Foto