petak, 10.05.2024 18:25

Miljuschka u Japanu (2018)

Miljuschka in Japan (Originalni naziv)

kulinarski show

Omiljena kuharica odlazi na daleki istok i predstavlja niz tradicionalnih japanskih jela

sez.1 ep.6Miljuschka posjećuje festival ulične hrane visoke kulinarske razine u Tokiju. Uspoređuje uličnu hranu u Tokiju s onom u Kyotu i Osaki. Nakon što je pojela najbolju tempuru, posjećuje najveći drveni hram u Nari, Todaiji.
 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Miljuschka Witzenhausen

Filmografija

Miljuschka će se na najvećoj tokijskoj ribljoj tržnici odvažiti kušati fugu pa se zasluženo ispuhati na kartingu ulicama Tokija, poput Super Marija. I što je uopće „rasplesana lignja“?

Sushi je poznat i popularan već godinama, no sada se pojavljuju razni restorani s novim specijalitetima kao što su: ramen, sashimi, tempura yakitori ili govedina na žaru, specijalitet poznat kao teppanyaki. Tu je i opojna aroma umamija koja dolazi iz Japana, a kombinacija je slatkog, kiselog, slanog i gorkog. Kako bi otkrila porijeklo ovih jela, Miljuschka putuje u Japan. U šest epizoda obilazi tamošnje kulinarske centre i traga za manje poznatim pričama o najpoznatijim jelima i namirnicama. Također istražuje različite, neobične navike Japanaca, slasne zalogaje i tipične lokalne tradicije.

Komentari (0)

Foto