četvrtak, 18.04.2024 15:00

Spašene čimpanze iz Konga s Jane Goodall (2022)

Rescued Chimpanzees of the Congo with Jane Goodall (Originalni naziv)

dokumentarni

Dirljiva priča o utočištu dr. Jane Goodall za siročad čimpanzi

sez.2 ep.2Dr. Alex Rosati osmišljava test da vidi kako čimpanze reagiraju na glasanje divlje čimpanze prilikom priprema za divljinu. Tijekom provođenja testa traži se idealna lokacija za puštanje na slobodu.
 
Režija: Ben Holder
Scenarij:
Uloge: Jane Goodall

Filmografija

Snimana duže od godinu dana na lokaciji u Republici Kongo, ovo je priča o utočištu za čimpanze dr. Jane Goodall. Ondje pripremaju skupinu čimpanza za reintrodukciju u divljinu.

No, to neće biti lako s obzirom na to da te čimpanze imaju malo iskustva sa životom u otvorenoj šumi ili u suočavanju s opasnostima koje u njoj vrebaju. Trebat će ih istrenirati sve dok ne bude sigurno da će uspjeti. Pratimo ih dok uče kako postati snažna skupina sposobna vratiti se onamo kamo i pripada: u divljinu. Njihova fascinantna pustolovina prožeta je najsuvremenijim metodama znanstvenog istraživanja te razgovorima sa stručnjacima, uključujući samu dr. Jane Goodall, a sve se odvija u okviru svakodnevnog života u utočištu. Ovo su dirljive priče o raznim vrstama koje opstaju unatoč svemu i o kojima brine predano osoblje.

Komentari (0)

Foto