Spartak: Krv i pijesak (2010)

Spartacus: Blood & Sand (Originalni naziv)

akcija avantura biografski

Izdali su ga Rimljani. Postao je rob. Drugi život započinje kao gladijator.

 
Režija: Rick Jacobson, Michael Hurst, Jesse Warn
Scenarij: Steven S. DeKnight, Brent Fletcher, Aaron Helbing
Uloge: Liam McIntyre, Manu Bennett, Daniel Feuerriegel, Lucy Lawless, ...

Filmografija

Spektakularna serija u produkciji STARZ-a, rađena po ugledu na filmove "300" i "Gladijator" sa budžetom od preko 50 milijuna dolara.

Klasična priča o najpoznatijem pobunjeniku Republike oživjela je kao eksplicitna i žestoka nova serija “Spartak: Krv i pijesak”. Otrgnut od domovine i žene koju voli, Spartak je osuđen na brutalni svijet arene gdje su krv i smrt najpopularnija zabava. No ne vode se sve bitke na pijesku! 

Spartak je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih povijesnih likova. Kao gladijator postao je legenda još za života, a njegove borbe su predmet brojnih priča. Kao vojnog stratega, povijesničari ga spominju zajedno sa drugim genijima tog doba – Hanibalom i Kornelijem Scipionom. Pored toga je njegov život gotovo potpuni misterij. Dostupni izvori su često kontradiktorni. Ono što zasigurno znamo jest da je Spartak živio u prvom stoljeću prije Krista i da je, po najšire prihvaćenoj teoriji, bio rođen u Trakiji, rimskoj provinciji. O njegovoj mladosti se ništa ne zna, a tek poneki izvori spominju da je mu je žena bila Tračanka. U Kapuu je najvjerojatnije stigao kao ratni zarobljenik, gdje je ubrzo postao slavni gladijator, zahvaljujući svom jedinstvenom borilačkom stilu i nenadmašnoj snazi. 
 
Prijevare, korupcija i privlačnost senzualnih užitaka neprestano su iskušenje za Spartaka. Ako želi preživjeti, mora postati više od čovjeka, više od gladijatora. Mora postati legenda.
 

Komentari (2)

Foto