Svjetski rat Z (2013)

World War Z (Originalni naziv)

akcija horror drama

Dok horda zombija hara svijetom jedan muškarac nastoji otkriti njihovu slabost

 
Režija: Marc Forster
Scenarij: Drew Goddard, Matthew Michael Carnahan
Uloge: Brad Pitt, James Badge Dale, Mireille Enos, Matthew Fox, David Morse

Filmografija

Hollywoodska superzvijezda Brad Pitt pojavljuje se u glavnoj ulozi u ovom visokobudžetnom hororu o svijetu kojeg je zombi apokalipsa dovela do ruba uništenja. Film je inspirirana hit knjigom slavnog scenarista i pisca, Maxa Brooksa.

Jednog običnog dana Gerry Lane i njegova obitelj našli su se usred velikog prometnog zastoja. Bivši UN-ov istražitelj, Lane je predosjetio da se ne radi o običnoj gužvi. Policijski helikopteri letjeli su nebom, motori divljali po cestama, a u gradu je naglo zavladao kaos.
Zbog nečega su ljudi počeli divlje napadati jedni druge - zbog ubojitog virusa koji se širi putem jednog jedinog ugriza i pretvara zdrave pojedince u nešto neprepoznatljivo i životinjsko. Susjed napada susjeda, stranac koji vam je htio pomoći odjednom postaje opasni neprijatelj. Ne zna se kako se pojavio virus i broj zaraženih naglo raste svaki dan. Svijetom je zavladala pandemija. Zaraženi su porazili svjetske vojske i srušili njihove vlade. Lane je primoran vratiti se svojem opasnom prijašnjem životu kako bi osigurao sigurnost svoje obitelji, te povesti očajnu potragu po cijelom svijetu za izvorom epidemije i nečime što je može zaustaviti.
O FILMU
"Svjetski rat Z" je prvo vidio svjetlo dana kao postapokaliptični horor roman Maxa Brooksa pod imenom World War Z: An Oral History of the Zombie War, napisan u prvom licu nekolicine svjedoka. Producenti Brad Pitt, Dede Gardner, i Jeremy Kleiner pročitali su roman i ostali zadivljeni.
"Prije pet godina nisam ništa znao o zombijima. Danas se smatram stručnjakom," prisjeća se Brad Pitt. "Maxove knjige opisuju zombije kao svjetsku pandemiju koja se širi nalik virusima za koje već znamo, nalik SARS-u. Što bi se dogodilo kad virus ne bismo mogli više zaustaviti kad bi sve čime se zamaramo svaki dan postalo nevažno? Što bi se dogodilo kad bi društvene norme i političke strukture nestale? Kako bi preživjeli?"

Komentari (11)

Foto