Miranda (2002)

MIRANDA (Originalni naziv)

drama romantika

Priča o "nemogućoj" ljubavi emotivnog mladića i naizgled hladne i proračunate djevojke

 
Režija: Marc Munden
Scenarij: Rob Young
Uloge: John Simm, Christina Ricci, Kyle MacLachlan, John Hurt, Julian Rhind-Tutt...

Filmografija

Mladi Frank Baraclaw (J. Simm), povučen i pomalo zbunjen recepcionist u knjižnici provincijskog grada u Yorkshireu, zauvijek će pamtiti dan kad mu se život iz temelja promijenio...

U ponedjeljak 5. veljače, mladi je recepcionist Frank Barclaw usred radnog vremena na ulici pred knjižnicom, ugledao nepoznatu i elegantno odjevenu djevojku (C. Ricci) i osjetio udar munje. Nju je na istom mjestu i u isto vrijeme promatrao i sljedećih dana, a u petak je ona ušla u predvorje knnižnice te, neopažena od njega, zapalila papire na oglasnoj ploči.

Nakon što joj je Frank pomogao u gašenju vatre, djevojka mu se predstavila kao Miranda i zamolila ga da ju provede kroz zgradu, poslije čega su se dogovorili za susret na kavi. Frank tada nije znao da je Miranda osoba od velikog povjerenja zagonetnog Christiana (J. Hurt), u čije ime pokušava sklopiti posao s utjecajnim Nailorom (K. MacLachlan).

Postupno se zbližavajući s Mirandom, Frank je shvatio da je ona senzibilna i romantična, ali donekle distancirana. Premda mu je najbolji prijatelj Rod (J. Rhind-Tutt) savjetovao da se ne vezuje uz Mirandu, Frank je znao da je sve uzalud i da se od prvog trenutka smrtno zaljubio...

Zanimljiv film britanskog televizijskog redatelja Marca Mundena (Christmas, Shiny Shiny Bright New Hole in My Heart, serije Touching Evil, The Secret World of Michael Fry, Canterburyjske priče. Smirenom režijom s dosta stila i polaganim ritmom Munden pregledno izlaže priču o "nemogućoj" ljubavi emotivnog mladića i naizgled hladne i proračunate djevojke.

U glavnoj ulozi nastupa J. Simm (Meat, Diana & Me, Understanding Jane, Ubojstva u Wonderlandu, Zločin i kazna, Imperium: Nerone, Devilwood, serija Psihološki pristup), a njegova je partnerica C. Ricci (Obitelj Addams 1 i 2, Casper, Sad i nekad, Strah i prezir u Las Vegasu, Sanjiva dolina, Ljubav i sve ostalo, Zemlja heroja, serija Ally McBeal). U sporednim rolama su J. Hurt (Čovjek za sva vremena, Alien, Vrata raja, Ostermanov vikend, Rob Roy, Mrtav čovjek, Divlji Bill, Mandolina kapetana Corellija, Harry Potter i kamen mudraca), za uloge u dramama "Čovjek slon" Davida Lyncha i "Ponoćni Express" Alana Parkera nominiran za Oscara te ovjenčanog Zlatnim globusom (Čovjek slon) i prestižnom nagradom BAFTA (Ponoćni Express), te K. McLachlan (The Doors, Showgirls, Obitelj Kremenko, Ljubav za jednu noć, serije Twin Peaks, Seks i grad), a filmsku fotografiju potpisuje Ben Davis (Leyer Cake, Feeder, Imagine Me & You, Hannibal Rising).


Komentari (0)

Foto