Ljubav na putu (1986)

Ciklus filmova Matka Peića (Originalni naziv)

dokumentarni

Adaptacija putopisa "Ljubav na putu od Drave do Jadrana" književnika Matka Peića

 
Režija: Višnja Lasta
Scenarij: Višnja Lasta
Uloge: Nada Subotić, Sven Lasta

Filmografija

"Kad sam kao književnik ogledavao svoje pero u pjesmi, eseju, noveli, romanu, ja nisam izabrao putopis iz čisto formalnih razloga, jer mi književni rod najviše odgovara peru. Izabrao sam ga u prvom redu od čuđenja, tuge, pa i bijesa, kako svi skupa malo znamo o sebi, o svojoj zemlji, o svom narodu." - Matko Peić

Dr. MATKO PEIĆ (1923 - 1999), povjesničar umjetnosti, slikar, pjesnik, sveučilišni profesor, za života cijenjen kao klasik hrvatske književnosti. Bio je dugogodišnji suradnik kultne emisije "TV kalendar" Televizije Zagreb, a njegovi su putopisi "Skitnje" i "Ljubav na putu od Drave do Jadrana" ekranizirani.

VIŠNJA LASTA (1930 - 1990), redateljica, diplomirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na TV Zagreb radi od 1957. godine. Samostalni redateljski rad započela u Programu za djecu i mlade (Mendin program, Bistrooki), a svoju prvu dramu uprizorila je 1968. godine. Dobitnica je mnogobrojnih međunarodnih priznanja, a za serije "Zlatna nit" i " Ljubav na putu" dobila je nagrade JRT-a.

Komentari (0)

Foto