Cherish (2002)

CHERISH (Originalni naziv)

komedija drama romantika

R. Tunney nakon što bude krivo optužena morati će odslužiti kaznu u kućnom pritvoru

 
Režija: Finn Taylor
Scenarij: Finn Taylor
Uloge: Robin Tunney, Tim Blake Nelson, Ricardo Gil, Brad Hunt, Liz Phair, ...

Filmografija

Romantična Zoe Adler (R. Tunney) stidljiva je, nesigurna i pomalo ekscentrična 29-godišnja djevojka, povučena računalna animatorica koja jednostavno nema sreće s dečkima. Kad joj se neki i svidi, ubrzo razočarano shvati da je riječ o momku koji je samo želi iskoristiti. Zoe je i ljubiteljica pop-hitova iz 70-ih i 80-ih, koje uživa slušati na lokalnoj radijskoj postaji Cherish. Nakon što jedne večeri u zadimljenom baru upozna nespretnog Andrewa (J. Priestley), Zoe na ulici zaskoči maskirani muškarac, omami ju i grubo odvuče u njezin automobil, te krene u bjesomučnu jurnjavu gradskim ulicama...

Pri tom otmičar sruši policajca, automobil skrene s ceste, maskirani uspije pobjeći, a mamurnu Zoe uskoro uhiti policija. Budući da nitko ne vjeruje u njezinu priču o otmičaru, osude je zbog vožnje u pijanom stanju i pokušaja ubojstva. Kaznu neće odslužiti u zatvoru, već u kućnom pritvoru s elektronskom sigurnosnom ogrlicom. Kad shvati da ogrlica policajce alarmira na svaki njezin pokušaj izlaska iz stana, Zoe zaključi da su pred njom dugi i dosadni mjeseci odsluženja kazne.

Srećom, u prizemlju zgrade živi simpatični invalid Max (R. Gil), homoseksualac koji joj je spreman pomoći. A tu je i zbunjeni policijski časnik Bill Daly (T. Blake Nelson), zadužen za redovito održavanje i mijenjanje sigurnosne ogrlice, kojem se Zoe očito sviđa...

S uspjehom prikazan na festivalu u Sundanceu "Radio Cherish" drugi je redateljski projekt scenarista Finna Taylora (Dream wit the Fishes, The Darwin Awards). Riječ je o zabavnom, nepretencioznom, vrlo duhovitom ostvarenju intrigantnog zapleta, bizarne priče i pomaknutih likova, koje slično hitu Paranoja D. J. Carusa eksploatira temu kućnog pritvora, zbog pretrpanosti američkih zatvora u posljednje vrijeme sve češćeg načina kažnjavanja zatvorenika.

Korektna Taylorova režija, nekoliko slikovitih karaktera i atraktivan soundtrack u kojem odzvanjaju hitovi Toma Pettyja i skupina Human League i The Style Council, nadopunjeni su raspoloženim nastupima dvoje glavnih glumaca, šarmantne Robin Tunney (Početak kraja, Supernova, Vertikalna granica, Sve ostaje u obitelji, Paparazzi, Hollywoodland), možda najpoznatije po ulozi odvjetnice Veronice Donovan u hit seriji Zakon braće, i povremenog redatelja (Eye of God, Kansas, O, Haskett´s Chance) i cijenjenog glumca Tima Blakea Nelsona (Donnie Brasco, Tanka crvena linija, Hamlet, Tko je ovdje lud, Dobra djevojka, Specijalni izvještaj, Umorstva u Wonderlandu, Scooby Doo 2, Dozvola za Fockerove, Syriana). U ulozi negativca njima asistira Brad Hunt (Mulholland Falls, Magnolia, Bijeli prah, Hartov rat, serije Njujorški plavci, Monk), a u efektnim se cameo rolama pojavljuju Jason Priestley (Tombstone, Eye of the Beholder, TV serija Medij), za ulogu u hit-sapunici Beverly Hills, 90210 dva puta nominiran za Zlatni globus, i znana Lindsay Crouse (Kuća igara, Dolazak).


Komentari (0)

Foto