Donijela me roda (1999)

Je suis ne d'une cigogne / Children of the Stork (Originalni naziv)

film ceste

Film se bavi socijalnim temama kao što su društvena izopćenost i ilegalna imigracija

 
Režija: Tony Gatlif
Scenarij: Tony Gatlif
Uloge: Romain Duris, Rona Hartner, Ouassini Embarek

Filmografija

Pustolovna satirična drama dobila je podijeljene kritike. No, svi se slažu kako je gluma glavnog trija ''prekrasna'' i ''briljantna'', a cijeli film je putovanje izvan granica normale i mašte.

Par Francuza smatra kako njihovi životi jednostavno nemaju smisla te da su cijelo društvo i sustav dosadni. Otto (Romain Duris) živi s majkom, a Louna (Rona Hartner) je frizerka, ilegalna njemačka imigrantica kojoj prijeti ovrha. Odluče se pobuniti protiv svega pa odlaze na ''roadtrip'' u avanturu punu anarhije. Pridružuje im se tinejdžer Ali (Ouassini Embarek), Arap čija se obitelj odrekla svog podrijetla i preuzela francuske običaje. Trio započne ludovanje i anarhiju, plačkaju trgovine i kradu automobile.

Na putu nailaze na rodu sa slomljenim krilom koja im progovara i otkriva da je ona zapravo alžirski izbjeglica koja samo želi doći do Njemačke gdje joj živi obitelj. Trio je usvaja, proglašava svojim ''ocem'', imenuje Mohammed i krivotvore putovnicu kako bi s njom prešli francusko-njemačku granicu...

Komentari (0)

Foto