Kišobran (2012)

Kišobran (Originalni naziv)

drama

Priča o nespretnom pokušaju ostvarivanja zajedništva između mlade žene i muškarca

 
Režija: Jure Pavlović
Scenarij: Ivor Martinić
Uloge: Maja Posavec, Filip Juričić

Filmografija

Film je premijerno prikazan na 10. mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangieru, gdje je nagrađen za najbolju režiju.

Film Jure Pavlovića nagrađen je na 46. međunarodnom filmskom festivalu Worldfest u Houstonu, koji se održavao od 12. do 21. travnja 2013., a glumica Maja Posavec primila je za svoju prvu profesionalnu ulogu nagradu na ovogodišnjim 22. danima hrvatskog filma.

Uz Kišobran brojne filmske teme otvara voditeljica Maja Njirjak, a redatelj otkriva kako je nastala suradnja s jednim od najuspješnijih domaćih mladih dramaturga Ivorom Martinićem (Moj sin malo sporije hoda), zašto prognozira Dalmaciji vedrije razdoblje filmskih setova te kako je bilo surađivati s redateljem čije se ime redovito nalazi na top listama najgorih filmskih ostvarenja, specijaliziranim za ekranizaciju videoigrica...

JURE PAVLOVIĆ (1985.) snimao je amaterske filmove u srednjoj školi, a zatim je upisao studij filmske i TV režije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao pomoćnik redatelja na dugometražnom filmu Moram spavat', anđele Dejana Aćimovića. Nakon diplome snimio je kratki film Pola sata za baku (2009), koji je kasnije nagrađen na Danima hrvatskog filma i obišao festivale diljem svijeta, uključujući East End Film Festival i Wood Green Short Film Festival u Londonu, Corto Del Med u Avignonu, te Mediawave u Gyoru. Godine 2010. sudjelovao je na radionici za mlade talente Jewish Film Festivala, gdje mu je mentor bio Branko Lustig. Staklo, kratki film Jure Pavlovića nastao u sklopu te radionice, proglašen je pobjednikom.

 

 


Komentari (0)

Foto