Crvena udovica (2013)

Red widow (Originalni naziv)

drama

Priča o ženi koja je prisiljena otplaćivati mafijaške dugove svog ubijenog supruga

 
Režija: Mark Pellington, Bill Gierhart, Terry McDonough
Scenarij: Melissa Rosenberg, Pieter Bart Korthuis, ...
Uloge: Radha Mitchell, Goran Višnjić, Jaime Ray Newman, Rade Šerbedžija, Luke Goss

Filmografija

Uz sjajnu Radhu Mitchell, koja pokazuje na što je sve jedna žena spremna kako bi zaštitila svoju obitelj, dvije glavne uloge igraju Goran Višnjić i Rade Šerbedžija koji se u ovom serijalu prvi put susreću na malom ekranu.

Marta Walraven po svemu sudeći vodi idiličan život. Majka i domaćica u Tony Marin okrugu sjeverno od San Francisca posvećena je suprugu i svoje troje djece. Iz ove savršene fasade krije se, pak, kompliciranija priča: Evan, Martin muž, uzdržava obitelj krijumčareći marihuanu. Marta je upoznata sa svijetom organiziranog kriminala: njezin otac, Andrei Petrov, i njegov odani tjelohranitelj Luther su Bratva, ruska gangsterska banda u San Franciscu. Svijet je to od kojeg su ona i njezina sestra Kat oduvijek htjele pobjeći, ali nikad nisu uspjele.

Kad Evan biva brutano ubijen pred kućnim pragom sve se mijenja. Martina prva briga je sigurnost njezine djece, ipak kad joj FBI-jev agent James Ramos obeća pravdu u zamjenu za suradnjom ne može ići protiv zakona Bratve i odbija pomoć. Polako, istina o Evanovom ubojstvu dolazi na vidjelo: Evanovi poslovni partneri – Martin brat Irwin Petrov i njegov najbolji prijatelj, nesretni Mike Tomlin uključeni su u krađu milijune dolara vrijednog kokaina od zloglasnog međunarodnog kriminalnog bossa Nicholaa Schillera. Evan je dug platio svojim životom, ali što se Schillera tiče taj dug još uvijek postoji. Zapada Martu, Evanovu udovicu, koja se mora uključiti u kriminalno podzemlje kako bi otplatila dug, na način na koji Schiller zamisli.
Progonjena od FBI-ja s jedne i Schillera s druge strane, dok pritom pokušava sama odgajati troje djece Marta otkriva ustrajnost za koju nije znala da je ima. Dok traga za istinom o muževom ubojstvu i bori se za sigurnost svoje djece oslonit će se na snalažljivost, odlučnost i svoj Bratva DNK kao nikad dosad. No, kako bi pobjedila svoje protivnike u njihovoj smrtonosnoj igri koliko je Marta spremna ići daleko?
 

Komentari (0)

Foto