Kako pobijediti skupoću života (1980)

How To Beat The High Cost Of Living (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Tri žene, prijateljice iz srednje škole, bore se sa inflacijom

 
Režija: Robert Scheerer
Scenarij: Robert Kaufman, Leonora Thuna
Uloge: Susan Saint James, Jane Curtin, Jessica Lange

Filmografija

Inflacija koja je pogodila Oregon, ostavila je brojne posljedice na živote običnih ljudi koji pokušavaju normalno dalje živjeti.

Jane, Elaine i Louise osjećaju utjecaj inflacije na njihove živote i više si ne mogu priuštiti ni normalan život, a kamoli neke luksuze. Jane si ne može priuštiti babysittericu ili vjenčanje, a ako želi privatnost sa svojim dečkom, mora spavati u autu. Da bi stvar bila gora, njen otac, ratni veteran, dolazi živjeti k njoj i okreće joj život naglavačke. Louise živi sretno sa svojim mužem veterinarom, vodi dućan sa antikvitetima no to nije profitabilno, a mora platiti porez. Elaine je muž ostavio zbog druge žene i bez novaca. U stalnoj je borbi sa bankama, plaćanjem računa i benzina. Treba joj novaca kako bi preživjela, a i svidi se policajcu Jacku.

Lokalni trgovački centar organizira natjecanje koje uključuje golemi dobitak, za koji tvrde kako će pomoći u to doba inflacije. Usred trgovačkog centra nalazi se veliki balon pun novaca. Tri prijateljice odluče opljačkati taj balon..

Komentari (0)

Foto