ponedjeljak, 10.08.2020 09:40

Face (2011)

Suits (Originalni naziv)

drama

Izbacili su ga s Pravnog fakulteta, a on se svejedno ubacio u najbolju odvjetničku firmu u New Yorku

sez.7 ep.6Mike sklene, da bo držal obljubo Oliverju in njunemu klientu ter še naprej delal na primeru zapornikove smrti, Harveyju pa ne bo razkril, s čim se ukvarja. Z Oliverjem obiščeta Franka Galla, ki ju usmeri do osebe, ki lahko potrdi njegovo zgodbo. Medtem Louisa doleti tožba za spolno nadlegovanje, ki jo je vložila nekdanja odvetniška pripravnica Stephanie. Paula je prizadeta, ker se Harvey obotavlja in Donni noče povedati za njuno razmerje. Harvey se nato zave, da je krivičen do obeh. Koliko časa bo Mike še lahko skrival resnico pred Harveyjem?
 
Režija: Kevin Bray, Michael Smith, John Scott
Scenarij: Rick Muirragui, Aaron Korsh, Erica Lipez
Uloge: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, ...

Filmografija

Serija „Face“, ili u originalu „Suits“, počela se emitirati 2011. godine. Vrlo brzo je stekla status nezaobilazne večernje zabave u američkim kućanstvima, a njena se popularnost ubrzo počela širiti. Zabavna humorna drama zasad broji 3 nominacije za prestižne nagrade te brojne odlične ocjene kod kritike i publike.

Michael "Mike"  Ross (Patrick J. Adams) dobio je pozamašnu školarinu za studij prava na Harvardu, no ubrzo biva izbačen s fakulteta jer je prodavao odgovore za testove iz matematike koristeći se svojim sjajnim talentom - fotografskim pamćenjem. Kako više nigdje ne može studirati pravo, Mike postaje dostavljač na biciklu.  

Prijatelj ga nagovara da u jednoj dostavi prošverca marihuanu, no na putu do mjesta sastanka Mike shvaća da će upasti u policijsku zasjedu. U posljednji tren skreće i naleti na intervju za posao u elitnoj  njujorškoj pravnoj tvrtki „Pearson Hardman“ u kojoj radi Harvey Specter (Gabriel Macht). Harvey je nedavno postao stariji partner i među odvjetnicima s Harvarda mora pronaći svog novog, mladog   partnera.

Iako zapravo nikada nije studirao, a kamoli završio pravo, Mike ga uz pomoć svog odličnog  pamćenja uvjeri kako je on najbolji kandidat i dobiva posao.

Harvey Specter je tipičan korporativni odvjetnik, jedan od trojice najboljih studenata svoje generacije na  Harvardu i jedan od najboljih odvjetnika u New Yorku. Sebičan i neobazrivi mentor, emocionalno hladan  prema klijentima i spreman na sve zbog pobjede. Simpatični, suosjećajni i pomalo naivni Michael Ross se u početku ne uklapa u korporativnu igru moći, no ubrzo se stvari počinju mijenjati.

Tajnu njegova  zaleđa u početku zna samo Harveyeva tajnica i prijateljica Donna Paulsen, a među prvima će ga ugroziti Louis Litt, mlađi partner, Harveyev najveći rival i Mikeov supervizor. Uz probleme na poslu Mike se  konstantno suočava i s onima u privatnom životu. Razvije emotivnu vezu s bivšom djevojkom svog  prijatelja Trevora, koji mu se odluči osvetiti na najgori mogući način – Mikeovim će šefovima otkriti njegovu tajnu!


Komentari (3)

Foto