Face (2011)

Suits (Originalni naziv)

drama

Izbacili su ga s Pravnog fakulteta, a on se svejedno ubacio u najbolju odvjetničku firmu u New Yorku

 
Režija: Kevin Bray, Michael Smith, John Scott
Scenarij: Rick Muirragui, Aaron Korsh, Erica Lipez
Uloge: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, ...

Filmografija

Serija „Face“, ili u originalu „Suits“, počela se emitirati 2011. godine. Vrlo brzo je stekla status nezaobilazne večernje zabave u američkim kućanstvima, a njena se popularnost ubrzo počela širiti. Zabavna humorna drama zasad broji 3 nominacije za prestižne nagrade te brojne odlične ocjene kod kritike i publike.

Michael "Mike"  Ross (Patrick J. Adams) dobio je pozamašnu školarinu za studij prava na Harvardu, no ubrzo biva izbačen s fakulteta jer je prodavao odgovore za testove iz matematike koristeći se svojim sjajnim talentom - fotografskim pamćenjem. Kako više nigdje ne može studirati pravo, Mike postaje dostavljač na biciklu.  

Prijatelj ga nagovara da u jednoj dostavi prošverca marihuanu, no na putu do mjesta sastanka Mike shvaća da će upasti u policijsku zasjedu. U posljednji tren skreće i naleti na intervju za posao u elitnoj  njujorškoj pravnoj tvrtki „Pearson Hardman“ u kojoj radi Harvey Specter (Gabriel Macht). Harvey je nedavno postao stariji partner i među odvjetnicima s Harvarda mora pronaći svog novog, mladog   partnera.

Iako zapravo nikada nije studirao, a kamoli završio pravo, Mike ga uz pomoć svog odličnog  pamćenja uvjeri kako je on najbolji kandidat i dobiva posao.

Harvey Specter je tipičan korporativni odvjetnik, jedan od trojice najboljih studenata svoje generacije na  Harvardu i jedan od najboljih odvjetnika u New Yorku. Sebičan i neobazrivi mentor, emocionalno hladan  prema klijentima i spreman na sve zbog pobjede. Simpatični, suosjećajni i pomalo naivni Michael Ross se u početku ne uklapa u korporativnu igru moći, no ubrzo se stvari počinju mijenjati.

Tajnu njegova  zaleđa u početku zna samo Harveyeva tajnica i prijateljica Donna Paulsen, a među prvima će ga ugroziti Louis Litt, mlađi partner, Harveyev najveći rival i Mikeov supervizor. Uz probleme na poslu Mike se  konstantno suočava i s onima u privatnom životu. Razvije emotivnu vezu s bivšom djevojkom svog  prijatelja Trevora, koji mu se odluči osvetiti na najgori mogući način – Mikeovim će šefovima otkriti njegovu tajnu!


Komentari (3)

Foto