Maturalno putovanje (1995)

NATIONAL LAMPOON'S SENIOR TRIP (Originalni naziv)

komedija avantura

Lude nepodopštine i spletke školaraca na njihovom putovanju u Washington

 
Režija: Kelly Makin
Scenarij: Roger Kumble, I. Marlene King
Uloge: Matt Frewer, Valerie Mahaffey, Lawrence Dane, Tommy Chong, Jeremy Renner

Filmografija

Glupi trikovi, neslane šale, neviđeni kaos, potpuna destrukcija... ne brinite, školarci nisu ništa zaboravili ponijeti na svoje maturalno putovanje. Washingtone, čuvaj se!

Za vrijeme dopunskog sata kaznene nastave, skupina školskih lijenčina i otpadnika dobije zadatak napisati zajedničko pismo predsjedniku u kojem bi trebali objasniti što je sve krivo u američkome školskom sistemu.Nekom čudnom igrom sudbine, predsjednik se oduševi njihovim radom i poziva ih na sastanak u Washington.Grad je to koji je u svojoj povijesti vidio i preživio mnogo toga - no je li ikada bio suočen s ovako razularenom gomilom?

Snimljen sredinom devedesetih, "Maturalno putovanje" redateljice Kelly Makin zabavan je film koji je istovremeno i pravi primjer komičarske estetike serijala "National Lampoon", koja se najčešće svodila na trpanje što je moguće veće količine urnebesa u trajanje cjelovečernjeg filma. Ovo je bio jedan od filmova u kojem se takva startna ideja pokazala ispravnom jer je rezultat film koji vas naprosto bombardira neprestanim salvama smijeha. Trbuh će vas itekako boljeti, a vi ćete samo tražiti još.


Komentari (0)

Foto