Čovjek od čelika (2013)

Man of Steel (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Novo izdanje najslavnijeg superjunaka svih vremena

 
Režija: Zack Snyder
Scenarij: David S. Goyer
Uloge: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane, Russell Crowe, ...

Filmografija

Zack Snyder predstavlja Čovjeka od čelika! Uloga Supermana povjerena je mladom Henryu Cavillu, a čitava ekipa pršti od zvučnih imena. Okosnicu priče znaju apsolutno svi, a jednako tako i iščekuju novo uprizorenje omiljenog superjunaka.

Clark Kent, mladi novinar, prisiljen je suočiti se sa svojim vanzemaljskim podrijetlom kada General Zod, jedan od posljednjih pripadnika Kentovog naroda, izvrši invaziju na Zemlju. Kako bi zaštitio čovječanstvo i svoj novi dom, mladi junak odluči prihvatiti sudbinu i postaje Superman - čovjek od čelika.
O FILMU
U filmu glume Amy Adams koja je četiri puta bila nominirana za Oscara (Master), Michael Shannon koji je također bio nominiran za Oscara (Put oslobođenja), dobitnik Oscara Kevin Costner (Ples s vukovima), Diane Lane koja je bila nominirana za Oscara (Unfaithful), Laurence Fishburne nominiran za Oscara (Matrix), Antje Traue, Ayelet Zurer, Christopher Meloni i dobitnik Oscara Russell Crowe (Gladijator).
Film ''Čovjek od čelika'' producirali su Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas i Deborah Snyder. Scenarij je napisao David S. Goyer prema priči čiji su autori Goyer & Nolan, a na temelju likova koje su stvorili Jerry Siegel & Joe Shuster. Supermana je objavio DC Entertainment. Izvršni producenti filma su Thomas Tull, Lloyd Phillips i Jon Peters.
Henry Cavill bio je oduševljen ulogom: "Superman je istinski poseban lik. Budi nadu, utjelovljenje je sposobnosti pobjeđivanja unatoč izgledima. I upravo na to se možemo osloniti, bez obzira u kojoj smo fazi svojeg života. Uvijek će biti teškoća i nevolja. Upravo stoga nada ima značajno mjesto u našim životima. Superman je prilika koju nisam mogao propustiti!"

Komentari (18)

Foto