nedjelja, 21.04.2024 14:00

Ukleta blaga (2023)

Cursed Treasures (Originalni naziv)

dokumentarni

Vodeći stručnjaci pokušavaju rasvijetliti misterij fascinantnih i ukletih predmeta

sez.1 ep.8Uklanjanje neprocjenjivih artefakata s Partenona u Ateni donijelo je samo nevolje, a jedan od najpoznatijih svjetskih umjetnika okončao je svoj život u Francuskoj ubrzo po dovršetku uklete slike.
 

Vodeći stručnjaci u svom području pokušavaju rasvijetliti misterij fascinantnih i ukletih predmeta, uključujući Tutankhamonovu grobnicu, Vojsku od terakote, dijamant Hope i Jantarnu sobu.

Ona su među najvećim blagima poznatim čovječanstvu, koja stoljećima izazivaju divljenje i strah, no mnoga od njih imaju mračnu povijest jer su njihove tvorce morili ludilo i jad, a njihovi nalaznici i vlasnici bili pogođeni bolešću, smrću i nesrećom. U ovoj uzbudljivoj seriji putujemo svijetom u potrazi za nekima od najpoznatijih blaga u povijesti, od Tutankhamona do Vojske od terakote i od dijamanta Hope do Jantarne sobe. Sve su to predmeti koji su opčinjavali i užasavali one koji su za njima tragali i vidjeli ih. Donosimo priče ispričane kroz razgovore s nekim od vodećih svjetskih stručnjaka na svom području, koji zatim pokušavaju rasvijetliti misterij tih fascinantnih, ali ukletih predmeta. Krenite na putovanje u mračnu srž tih neprocjenjivih predmeta, čija je cijena često sam ljudski život.

Komentari (0)

Foto