nedjelja, 05.04.2020 04:09

Turističke spilje Hrvatske (2003)

Turističke špilje Hrvatske (Originalni naziv)

dokumentarni

Bogata ljepota hrvatskih špilja, dosad poznata tek malobrojnim znatiželjnicima i speleolozima

sez.1 ep.2Prikazujemo trodijelnu dokumentarnu seriju "Turističke špilje Hrvatske" koja na cjelovit način gledateljima dočarava rijetku i bogatu ljepotu hrvatskih špilja, dosad poznatu tek malobrojnim znatiželjnicima i speleolozima. Tijekom dvije godine priprema (snimanja videomaterijala na terenu, izrade autorske popratne glazbe i teksta te obrade i montaže) prikupljen je raznolik materijal o čak sedamnaest hrvatskih podzemnih špilja, od tajni Veternice ponad Zagreba, do nestvarne Modre špilje na otočiću Biševu. Alan Šimunović i Branimir Kosovac iskusni su autori kad je u pitanju "podzemna" tematika (autori su i dokumentarnog filma o meksičkim špiljama). U slikovni zapis uklopljena je ambijentalna glazba koju je skladao Rudolf Brajković, a autor teksta je Domagoj Matizović.
 
Režija: Alan Šimunović, Branimir Kosovac
Scenarij: Alan Šimunović, Branimir Kosovac, ...
Uloge:

Filmografija

Tijekom dvije godine priprema (snimanja videomaterijala na terenu, izrade autorske popratne glazbe i teksta te obrade i montaže) prikupljen je raznolik materijal o čak sedamnaest hrvatskih podzemnih špilja, od tajni Veternice ponad Zagreba, do nestvarne Modre špilje na otočiću Biševu.

Alan Šimunović i Branimir Kosovac iskusni su autori kad je u pitanju "podzemna" tematika (autori su i dokumentarnog filma o meksičkim špiljama). U slikovni zapis uklopljena je ambijentalna glazba koju je skladao Rudolf Brajković, a autor teksta je Domagoj Matizović.

Komentari (0)

Foto