Priča o Jonathanu Wambacku (2005)

Tagged: The Jonathan Womback Story (Originalni naziv)

drama

Potresna drama snimljena prema istinitim događajima u Kanadi, u Ontariju, 1999. godine

 
Režija: John L'Ecuyer
Scenarij: Michael Amo, Elizabeth Stewart
Uloge: Tyler Hynes, Christopher Jacot, Marnie McPhail, Janet Laine Greene, Ron White

Filmografija

Roditelji Jonathana Wambacka pokrenuli su kampanju da se promijeni zakon o malodobničkoj delinkvenciji, jer su po dotadašnjem zakonu nasilnici ispod osamnaest godina mogli biti osuđeni na kućni pritvor, uvjetnu kaznu i društveno koristan rad, čak i u teškim slučajevima koji se mogu okarakterizirati kao pokušaj ubojstva ili čak ubojstvo.

Jonathan Wamback (T. Hynes) bio je izniman tinejdžer: dobar učenik, izvrstan sportaš, zgodan, popularan, omiljen kod djevojaka i jako dobar, hrabar, častan i plemenit mladić. Zbog toga nije mogao dopustiti da školska banda na čelu s obijesnim i okrutnim Kyleom Simpsonom (C. Jacot) zlostavlja druge učenike, osobito zato što su kukavički napadali svi zajedno. Nakon što im se dvaput suprotstavio, postao je njihova meta, nastojali su ga uhvatiti samoga. Iako je Jonathanova majka već prije zapazila Kyleovo delinkventno ponašanje, i ona i njezin surprug tražili su od Jonathana da ne ulazi u sukobe i da se ne tuče. Nisu bili svjesni na što je sve spremna Kyleova banda...

Jonathan Wamback oporavlja se i danas. Glumac koji je odglumio Jonathana Wambacka, Tyler Hynes, bio je nominiran za nagrade Young Artist i Gemini, a za nagradu Gemini bio je nominiran Ron White za ulogu oca, te scenaristi Michael Amo i Elizabeth Stewart.


Komentari (0)

Foto