Velika avantura malog dinosaura (2008)

Impy's Wonderland / Urmel voll in Fahrt (Originalni naziv)

komedija animirani avantura

Impy je mali, pametni dinosaur koji živi s mnogo drugih životinja na otoku Tikwu

 
Režija: Reinhard Klooss, Holger Tappe
Scenarij: Reinhard Klooss, Oliver Huzly
Uloge: Anke Engelke, Oliver Kalkofe, Wigald Boning, Stefan Krause

Filmografija

U srcu Pacifičkog oceana nalazi se jedan pravi mali otočni raj zvan Tikwu. Taj je otok stvarno poseban, a takvim ga ne čine egzotične podvodne spilje, aktivni vulkani, ili pak kristalno čista voda, već upravo njegovi stanovnici. Tikwu je dom simpatičnog profesora Tibbertona, kao i njegovih nestašnih prijatelja – raznoraznih životinjica koje govore. Ima tu pingvina, ptica, morževa, svinja i tko zna još čega, ali jedan stanovnik otoka zbilja je neuobičajen, a to je mali dinosaur Impy.

Radnja filma započinje na dan Impyjevog rođendana i cijeli otok se potrudio oko proslave. Napravljena je torta, organizirana velika fešta te pripremljen jedan neuobičajen poklon – slatka, mala panda Bamboo koja će postati novi stanovnik čudesnog otoka i Impyjeva mlađa sestrica.
 
Daleko od otoka Tikiwu, lukavi poduzetnik Barnaby sprema se za otvaranje svog zabavnog parka 'Barnaby World'. Njegovi ulagači, tri arapska šeika, dolaze da pomno pogledaju svoju investiciju dan prije velikog otvaranja. Kada se golemi mehanički dinosaur pokvari već pri prvoj vožnji, šeici su i više nego nezadovoljni. Daju Barnabyju rok od sedam dana da pronađe pravog dinosaura ili će u protivnom biti povučena sva novčana sredstva.
 
I tako se Barnaby zapiti prema otoku Tikwu jer je čuo glasine da bi ondje mogao pronaći upravo ono što traži. Dok on putuje, na otoku se događaju neke čudne stvari – netko je pojeo Impyjevu rođendansku tortu. Sazna se da je za to odgovorna Bamboo, a ta 'malena crno-bijela krznena lopta', kako je Impy voli zvati, vrlo brzo uspjeva izgurati Impyja iz centra pažnje. Da stvari budu gore, od svih mogućih mjesta na otoku, Bamboo se najviše voli odmarati u Impyjevoj omiljenoj mreži za spavanje te je on kao stariji brat nesmije dirati. To je bila kap koja je prelila čašu i kada Barnaby dolazi na otok Impy pristaje poći s njim. No, Barnaby uskoro pokaže svoje pravo lice – zatoči i sveže Impyja za lanac kako bi ga lakše kontrolirao. Na svu sreću, Baboo, slijepa putnica na Barnabyjevoj jahti, udružuje se sa svim ostalim stanovnicima otoka da spasi Impyja.

 


Komentari (0)

Foto