3096 dana: Istinita priča o Nataschi Kampusch (2013)

3096 Days (Originalni naziv)

drama

Inspirativna priča o pobjedi ljudskog duha temeljena na autobiografiji Natasche Kampusch

 
Režija: Sherry Hormann
Scenarij: Bernd Eichinger
Uloge: Antonia Campbell-Hughes, Thure Lindhardt, Amelia Pidgeon, Trine Dyrholm

Filmografija

Desetogodišnja Natascha Kampusch nestala je na putu do škole 9. ožujka 1998. Policija je pokrenula opsežnu potragu diljem zemlje, alarmirani su svi mediji, ali djevojčici nije bilo traga.

Desetogodišnju Nataschu oteo je Wolfgang Priklopil i zatočio je u mračnom podrumu bez prozora. Okrutni manipulator bio je jedina osoba koju je vidjela u dugih osam godina. Ali Natascha je bila borac i imala veliku želju za životom. Na komadićima ubrusa bilježila je detalje kako nikad ne bi zaboravila što joj se događalo. Znala je da će na kraju preživjeti ona ili on. Nakon 3096 dana zatočeništva, 23. kolovoza 2006., Natascha je uspjela pobjeći i okusiti slobodu.

O SNIMANJU FILMA

Bernd Eichinger i Constatin Film su se 2010. godine obratili Nataschi Kampusch kako bi njezinu priču predstavili na velikom ekranu. Željeli su ispričati što se stvarno dogodilo usred spekulacija u medijima i političkog skandala koje je izazvala otmica. Nakon detaljnog istraživanja i mnogih razgovora s Nataschom, Eichinger je 2010. godine počeo pisati scenarij. Kad je naglo preminuo u siječnju 2011. scenarij je završila Ruth Toma. 

Kako bi izbjegli senzacionalizam, Sherry Hormann (Desert Flower) režirala je priču Natasche Kampusch s glumcima Antonijom Campbell-Hughes (Albert Nobbs, Bright Star) i Thureom Lindhardtom (Illuminati, Into The Wold, Love In Thoughts) u glavnim ulogama. U scenama iz djetinjstva Nataschu glumi Amelia Pidgeon. Michael Ballhaus (Goodfellas, Departed) je direktor fotografije koji je filmu dao njegov poseban vizualni identitet. Martin Moskowicz, član izvršnog odbora kuće Constantin Film, je producent. 


Komentari (2)

Foto