četvrtak, 23.05.2024 18:04

Legendarni junaci (2021)

Große Mythen aufgedeckt / Legendary Heroes (Originalni naziv)

dokumentarni

Tko su zapravo bili neki od najvećih junaka u povijesti?

sez.1 ep.2Ime legendarnog kralja Artura oduvijek se povezivalo s junačkim djelima i zlatnim dobom viteštva. Fantastični elementi poput čarobnjaka Merlina ili potrage vitezova Okruglog stola za svetim gralom čine taj mit još zanimljivijim. Znanstvenici još traže dokaze njegova postojanja, iako većina ne vjeruje da je bio stvarna osoba. Za njih je on jednostavno utjelovljenje ideala. Iako se često otkrije da su neki ljudi i događaji u predajama stvarni, kralj Artur i dalje ostaje mitski lik.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Udo Wachtveitl, Anne-Marie Waldeck, Mary-Ann Ochota

Filmografija

Legendarni junaci su kroz povijest oblikovali našu kulturu i svakodnevicu. No ima li u tim nevjerojatnim pričama istine iako obiluju izmišljenim detaljima?

Prva epizoda donosi priču o od Boga izabranom Noi kojemu je bilo suđeno da, zajedno sa svojom obitelji i parom od svake životinjske vrste, preživi katastrofalnu poplavu. U drugoj epizodi doznajemo što se krije iza legende o kralju Arturu. Jesu li ovaj legendarni britanski junak i njegovi vitezovi Okruglog stola doista postojali? U trećoj epizodi razmotrit ćemo poznatu Sagu o Nibelunzima iz sasvim novoga kuta. Radi li se u tom srednjovjekovnom epu doista samo o ubojici zmajeva Siegfriedu i njegovim junačkim djelima ili on donosi potpuno novi pogled na ulogu žena u srednjem vijeku? Uz pomoć poznatih znanstvenika s raznih sveučilišta, serija otkriva pozadinu tih priča i nevjerojatne činjenice o junacima koje navodno tako dobro poznajemo.

Komentari (0)

Foto