Ukleti medeni mjesec (1986)

Haunted Honeymoon (Originalni naziv)

komedija horror

Komedija koja ledi krv u žilama

 
Režija: Gene Wilder
Scenarij: Gene Wilder, Terence Marsh
Uloge: Gene Wilder, Gilda Radner, Dom DeLuise, Jonathan Pryce, Peter Vaughan, ...

Filmografija

Larry Abbot i njegova zaručnica Vickie odluče se vjenčati i to u dvorcu na Abbotovom obiteljskom imanju. No uz njih i obitelj na svečanossti odluče sudjelovati i dvorski duhovi..

Larry Abbot (Gene Wilder) i Vickie Pearle (GIlda Radner) su radijske zvijezde manhattanskog kazališta misterija, koji se odluče vjenčati. No odkad ju je zaprosio Larry u eteru ima neočekivane napadaje panike i velike govorne smetnje. Vickie smatra da je to samo nervoza prije vjenčanja, no svjesna je kako bi ih njegov problem mogao stajati radnog mjesta. Larryjev stric, dr. Paul Abbot (Paul L. Smith) smatra kako se Larry mora izliječiti i odluči ga izliječiti šok terapijom. 

Larry za mjesto vjenčanja odabere stari obiteljski dvorac u kojem je odrastao. Tamo Vickie upozna njegovu ekscentričnu obitelj: pratetu Kate (Do DeLuise) koja planira Larryju u nasljeđe ostaviti sav novac; strica Francis Sr. i rođake Charlesa, Noru, Susan i Francisa Jr., koji se voli problačiti u ženu.
Paul odluči da je ta lokacija idealna da se Larry izliječi te obavijesti ostatak obitelji o svom planu. Na njihovu nešto potpuno neočekivano i poprilično zlobno izviruje sa imanja Abbot. Slavlje prije vjenčanja se pretvori u stvarnu priču koja više izgleda kao radijski misterij iz Larryjeve emisije.

Komentari (0)

Foto