Čuvari šume: Tajanstveni svijet (2013)

Epic (Originalni naziv)

komedija animirani avantura

Čarobni film ekipe koje je stvarala ''Ledeno doba'' i ''Rio'' vodi nas u tajanstvenu šumu

 
Režija: Chris Wedge
Scenarij: James V. Hart, Tom J. Astle, Matt Ember
Uloge: Amanda Seyfried, Beyoncé Knowles, Josh Hutcherson, Jason Sudeikis, ...

Filmografija

Zaplet se vrti oko djevojčice koja se zatekne u dubokoj šumi, na mjestu gdje se sile dobra bore protiv sila zla. Ona se povezuje sa skupinom neobičnih likova kako bi spasila nji­hov, ali i naš svijet!

Svijet filma Čuvari šume: Tajanstveni svijet promatramo kroz oči Maje Katarine (kojoj je draže da ju zovu M.K.), inteligentne, duhovne i tvrdoglave sedamnaestogodišnjakinje koja kreće na putovanje života. Vraća se rodnom domu da bi se približila otuđenom ocu, profesoru Bombi, no nema strpljenja slušati njegove beskrajne priče o nevidljivim ljudima koji žive u šumama. No, kad se čarolijom transportira u svijet Listaša, sagleda svijet iz novog kuta. Kako bi pronašla put kući M.K. mora ne samo povjerovati u taj svijet već ga mora i pomoći spasiti...
O FILMU
Film Čuvari šume: Tajanstveni svijet je 3D CG avanturistička komedija koja otkriva fantastičan svijet kakav još niste vidjeli. Autori filmova Ledeno doba i Rio donose nam priču o neprekidnoj borbi između sila dobra (koje održavaju prirodni svijet na životu) i sila zla (koje ga žele uništiti). Kad se tinejdžerka nađe čudom prenesena u ovaj tajni svijet, udruži se s grupom ratnika i komedijanata ne bi li spasila taj svijet kao i ovaj naš.
Wedge je inspiraciju za ovaj film našao još 1998. godine kad je otišao na izložbu slika šumskih kraljevstva nastalih prije stotinjak godina. Wedge kaže: "Te su slike bile čarobni uvid u minijaturne civilizacije koje žive u drveću i grmlju. Ti su svjetovi izgledali veličanstveno i odmah sam pomislio da se u njima krije veliki film."
Svijet filma Čuvari šume: Tajanstveni svijet ujedinjuje stvarnost i fantastiku, šuma je to kakvu još niste vidjeli, u kojoj je sjeme golemo, kamen poput planine, cvijet divovski složen, a leptir leteća tapeta.
U tom svijetu Wedge isprepliće scene spektakularnih borbi s intimnim i emotivnim odnosima likova, a sve začinja humorom, zabavom i romantikom.

Komentari (4)

Foto