četvrtak, 18.04.2024 13:26

Obalom Devona i Cornwalla s Michaelom Portillom (2021)

Cornwall & Devon with Michael Portillo / Coastal Devon and Cornwall with Michael Portillo (Originalni naziv)

dokumentarni

Michael Portillo uputio se na jedinstveno i vrlo osobno hodočašće

sez.1 ep.3Hodajući trećom dionicom staze duž obale jugozapadne Engleske, Michael Portillo pješači zapadnom obalom Mount's Baya, najveće prirodne luke u Cornwallu. Put započinje na poluotoku Cribba, pokraj malog ribarskog sela Penberth Cove, gdje je upoznao obitelj koja i danas živi od ribolova. Prvi dan pješačenja vodi ga zahtjevnom stazom koja je kombinacija mučnog penjanja i spuštanja po stijenama do još jedne stare kornvolske ribarske luke, Mouseholea. Danas u tom mjestu prevladavaju kuće za odmor. Drugog dana pješačenja Michael prati stazu oko zaljeva i prolazi kroz Newlyn i Penzance prije nego što će skrenuti na stari kornvolski hodočasnički put svetog Mihaela koji će ga dovesti do prekrasne srednjovjekovne crkvice na otočiću St Michael's Mount do kojega se može stići stazom samo kad je oseka.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Michael Portillo

Filmografija

Michael se na neko vrijeme odlučio odreći ugodnog gradskog života i propješačiti dio najduže hodačke staze u Velikoj Britaniji koja vodi duž obale cijele jugozapadne Engleske kako bi u miru razmišljao o životu, okušao se u različitim izazovima i stekao nova iskustva.

Put ga vodi kroz neke od najljepših britanskih krajolika uz obalu Devona i Cornwalla, ali neće biti ni lagan ni jednostavan jer ova je staza poznata kao naporna i zahtjevna. Putem će upoznati i druge hodače kojima je ova staza promijenila život, a i mnoge ljude koji žive u ovom dijelu Velike Britanije i vrlo su vezani za svoj kraj. Kad stigne na svoje posljednje odredište, ušće rijeke Exe, zaključit će da je hodanje ovom stazom i njega promijenilo, na način koji nije očekivao.

Komentari (0)

Foto