srijeda, 03.04.2024 03:45

Misteriozna ubojstva iz prošlosti (2022)

Unearthed: Ancient Murder Mysteries (Originalni naziv)

dokumentarni

Detektiv za ubojstva i forenzička znanstvenica pokušavaju riješiti ubojstva iz prošlosti

sez.1 ep.2Detektiv za ubojstva Rod Demery i znanstvenica, profesorica Turi King, istražuju najpoznatiju europsku prapovijesnu žrtvu ubojstva, zaleđenu ondje gdje je ubijena prije više od 5000 godina.
 
Režija: Rachel Jardine
Scenarij:
Uloge: Mercer Boffey

Filmografija

Detektiv za ubojstva Rod Demery i znanstvenica, profesorica Turi King, služe se modernim tehnikama kako bi istražili najintrigantnija ubojstva u povijesti. Posjećuju Italiju, Škotsku, Dansku i SAD.

Rod posjećuje mjesta zločina i intervjuira svjedoke arheologe, a Turi ispituje najnovije forenzičke dokaze. Ubojstva koja taj tim istražuje dogodila su se davno u prošlosti, u raznim zemljama širom svijeta, uključujući Italiju, Škotsku, Dansku i SAD. Istražuju dva ubojstva u Škotskoj: jedno je ubojstvo vojnika, a drugo neobična smrt Pikta koji je pronađen u zabačenoj špilji. Odlaze i u Italiju kako bi istražili tajanstveni slučaj srednjovjekovnog vojskovođe za kojeg mnogi vjeruju da su ga otrovali... a istražuju i dva najpoznatija ubojstva iz prapovijesti: Ledenog čovjeka Otzija i čovjeka iz Tollunda, koji je pronađen u močvari u Danskoj. Rod i Turi također pokušavaju riješiti slučaj torza bez glave pronađenog u špilji u Idahu.

Komentari (0)

Foto