ponedjeljak, 20.05.2024 12:30

Objelodanjeni vatikanski tajni dosjei: Papa i vrag (2021)

Vatican Secret Files Exposed: The Pope and the Devil (Originalni naziv)

dokumentarni

Neobjavljeni dokumenti pokazuju da se Vatikan pokušao boriti protiv Hitlera

sez.1 ep.3Hitler je jednom rekao da je papa njegov osobni neprijatelj. Nakon nacističke okupacije Italije konačno se mogao osvetiti Piju XII., stoga je odlučio napasti Vatikan i oteti papu.
 

Novi i još neobjavljeni dokumenti koje je otkrio i analizirao tim stručnjaka pokazuju da su planovi Pija XII. i njegovih najbližih suradnika spasili preko 700.000 Židova tijekom Drugog svjetskog rata.

Dokumentarna serija koja istražuje kontroverznu priču o papi Piju XII. prije, za vrijeme i neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Novi i dosad neobjavljeni dokumenti koje je otkrio i analizirao tim stručnjaka pokazuju da su planovi Pija XII. i njegovih najbližih suradnika spasili više od 700.000 Židova tijekom Drugog svjetskog rata. Saznat ćemo kako je Pio XII. svim raspoloživim sredstvima opstruirao Hitlera i u potpunosti surađivao s njemačkim antinacističkim otporom. Zahvaljujući uvidima i svjedočanstvima koja dosad nismo imali prilike čuti, detaljno ćemo istražiti tu nejasnu priču kako bismo saznali istinu o 'crnoj legendi', koju mnogi smatraju najomraženijim papom u povijesti Katoličke crkve.

Komentari (0)

Foto