petak, 10.05.2024 23:05

Objelodanjeni vatikanski tajni dosjei: Papa i vrag (2021)

Vatican Secret Files Exposed: The Pope and the Devil (Originalni naziv)

dokumentarni

Neobjavljeni dokumenti pokazuju da se Vatikan pokušao boriti protiv Hitlera

sez.1 ep.2Hitler je pokrenuo rat, a Pio XII. organizirao sastanke da ga osujeti, ali saveznici nisu vjerovali papinim riječima. U međuvremenu Hitler je počeo slati Židove u smrt, u koncentracijskim logorima.
 

Novi i još neobjavljeni dokumenti koje je otkrio i analizirao tim stručnjaka pokazuju da su planovi Pija XII. i njegovih najbližih suradnika spasili preko 700.000 Židova tijekom Drugog svjetskog rata.

Dokumentarna serija koja istražuje kontroverznu priču o papi Piju XII. prije, za vrijeme i neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Novi i dosad neobjavljeni dokumenti koje je otkrio i analizirao tim stručnjaka pokazuju da su planovi Pija XII. i njegovih najbližih suradnika spasili više od 700.000 Židova tijekom Drugog svjetskog rata. Saznat ćemo kako je Pio XII. svim raspoloživim sredstvima opstruirao Hitlera i u potpunosti surađivao s njemačkim antinacističkim otporom. Zahvaljujući uvidima i svjedočanstvima koja dosad nismo imali prilike čuti, detaljno ćemo istražiti tu nejasnu priču kako bismo saznali istinu o 'crnoj legendi', koju mnogi smatraju najomraženijim papom u povijesti Katoličke crkve.

Komentari (0)

Foto