Veće od stvarnosti (1996)

LARGER THAN LIFE (Originalni naziv)

komedija

Animatoru B. Murrayu pokojni otac koji je bio cirkuski klaun ostavi u nasljedstvo slona

 
Režija: Howard Franklin
Scenarij: Pen Densham, Garry Williams
Uloge: Bill Murray, Tia, Janeane Garofalo, Linda Fiorentino, Matthew McConaughey...

Filmografija

Iz neobične, ali prilično predvidljive priče redatelj Howard Franklin (Lova do krova) i komičar Bill Murray (Lova do krova, Istjerivači duhova, Beskrajni dan) izvukli su maksimum. Film "Veće od stvarnosti" duhovita je, zabavna i pomalo sjetna komedija s primjesama filma ceste.

Jack Corcoran (B. Murray), po zanimanju animator, hrabar je i glasan u suočavanju s tuđim, ali potpuno nesposoban kad su u pitanju vlastiti problemi. Njegovim životom podjednako upravljaju zaručnica i majka, a dodatni problem predstavlja mu poslovni agent Walter (J. Piven) koji je nesposoban za pronalaženje bilo kakvih boljih angažmana.

Nakon vijesti o očevoj smrti i nasljedstvu koje je dobio, Jack shvaća da ga je majka prevarila pričom o tome kako je tata poginuo prije nego što se on rodio. Tata je bio neodgovorni cirkuski klaun. Sve što je imao, ostavio je Jacku: kovčeg pun šarene cirkuske odjeće, lažni nos i indijsku slonicu Veru!

Vera dovodi Jacka u nemoguć položaj. Da bi je skinuo s vrata i platio štetu koju je ona prouzročila, Jack je mora prodati jednoj od dviju zainteresiranih strana. Plemenita Mo (J. Garofalo) Veru bi odvela u Sri Lanku i oslobodila, a okrutna dreserica Terry (L. Fiorentino) koja više nudi, mučila bi je u cirkuskim predstavama. U oba slučaja Jack Veru mora prebaciti s jednoga kraja Amerike na drugi. Rok za to je pet dana, jer Walter je već dogovorio nove poslove.

Film je prepun izvrsnih sporednih uloga i zanimljivih epizoda, poput neobične posvete Johnu Fordu i njegovom klasičnom vesternu "Nosila je žutu vrpcu".


Komentari (1)

Foto