2,4 djeteta (1991)

2 Point 4 Children (Originalni naziv)

komedija

Serija je prekinuta zbog prerane tragične smrti Gary Olsena (Ben) 2000. godine

 
Režija: Dewi Humphreys, Richard Boden, Nick Wood
Scenarij: Andrew Marshall, Paul Smith
Uloge: Belinda Lang, Gary Olsen, Julia Hills, John Pickard, Clare Buckfield, ...

Filmografija

Iako naslov upućuje na prosječnu veličinu britanske obitelji, scenarist Andrew Marshall je napomenuo da to može značiti i da se Bena (oca u obitelji) može također smatrati djetetom.

Na prvi pogled, Porterovi su sasvim normalna obitelj. Čak i sam naziv serije koji upućuje na prosječni broj djece po obitelji u Engleskoj, pokazuje da se radi o sasvim običnoj obitelji. No njihov je svakodnevni život sve samo ne običan, situacije u kojima se glavni likovi ponekad nađu nisu nimalo svakidašnje. Loša sreća, čudni događaji i loša procjena, česti su protivnici svijeta Porterovih.

Stup i oslonac obitelji i kućanstva je Bill, udana žena i majka dvoje djece. Ona radi puno radno vrijeme i uz kućne je poslove u pogonu doslovno 24 sati na dan. Na početku serije Bill je radila u pekarnici sa najboljom prijateljicom i susjednom, Ronom. Ubrzo je izgubila posao i morala se suočiti sa periodom bez posla prije nego se počela baviti cateringom sa Ronom.

Billin muž Ben stručnjak je za centralno grijanje, te pomalo lakomislen, nehajni muž i otac. Iako on sebe smatra modernim mužem koji je uvijek spreman pomoći ženi u kućanstvu, njegova se pomoć svodi na mijenjanje kanala na televizoru, uz uvjet da je daljinski upravljač u blizini. Ben je čovjek jednostavnih želja kome je lako ugoditi. Voli izvoditi dječje neslane šale, želi što običniji život i manje teži savršenstvu od svoje žene.

Njihova djeca su stereotipni tinejdžeri, glasni, osjetljivi i neshvaćeni. Kći Jenny tipična je tinejdžerica zaokupljena je najviše dečkima, pop glazbom i vegetarijanstvom. Tu je i najmlađi, ali i najnestašniji član obitelji, sin David.

Tu su i susjeda Rona te Benova poslovna suradnica Christine.

Komentari (0)

Foto