Moj sin samo malo sporije hoda (2013)

Moj sin samo malo sporije hoda (Originalni naziv)

Izravni prijenos nagrađivane kazališne predstave o složenosti obiteljskih odnosa

 
Režija: Siniša Bajt
Scenarij: Ivor Martinić
Uloge: Ksenija Marinković, Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerbedžija, ...

Filmografija

Sjajne izvedbe hrvatskog glumišta od večeras možete pratiti na 3. programu HTV-a. Prijenos jednog od hitova Zagrebačkog kazališta mladih, nagrađivane predstave "Moj sin samo malo sporije hoda", uvod je u ciklus tjednih emisija "Međučin" u kojima ćemo prikazivati glazbeno-scensku umjetnost, uglavnom snimke kazališnih, opernih i baletnih predstava.

Rijetko kada imamo priliku doživjeti jedinstveni kazališni događaj, no ne u televizijskoj adaptaciji, nego u izravnom prijenosu. To će sigurno biti zanimljivo svim gledateljima koji žive izvan Zagreba i nemaju prigodu vidjeti svoje omiljene glumce poput Ksenije Marinković, Doris Šarić Kukuljice, Gorana Bogdana, Krešimira Mikića i drugih na kazališnim daskama.

Riječ je o sjajnom dramskom tekstu o složenim odnosima suvremene obitelji, jednog od naših najperspektivnijih mladih dramatičara Ivora Martinića, a režiju potpisuje jedan od naših najuglednijih redatelja, Janusz Kica.

U središtu obiteljske komedije su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepleću tijekom proslave Brankova dvadeset i petog rođendana. Prebrižna majka koja se fokusira na svojeg sina, dementna baka, otkvačena teta i njezin zbunjeni muž... samo su neki od protagonista ove predstave. U njoj ćete svjedočiti o svim onim nerazumijevanjima, neslaganjima, generacijskom srazu, bračnim razmiricama o koje se i sami spotičete svakodnevno u životu.

Redatelj: Janusz Kica
Scenografkinja: Slavica Radović Nadarević
Kostimografkinja: Doris Kristić
Voditeljica: Renata Margaretić Urlić


Komentari (0)

Foto