Drawn Together (2004)

Drawn Together (Originalni naziv)

animirani

Prvi animirani reality show ikada

 
Režija: Peter Avanzino
Scenarij: Dave Jeser, Matthew Silverstein, Jordan Young
Uloge: Adam Carolla, Jess Harnell, Abbey McBride, Jack Plotnick, Tara Strong, ...

Filmografija

"Drawn Together" je kontroverzna američka animirana serija koja govori o životima osmero najrazličitijih crtanih junaka smještenih da žive pod jednim krovom, u parodiji na reality emisiju Big Brother.

Drawn together ima više glavnih likova i nitko nije ispred drugih. Svatko od tih osam junaka predstavlja lik iz neka oblasti iz svijeta animiranog filma, i humor u seriji se bazira na njihovim razlikama:

- Princess Clara je parodija na Disneyeve princeze. Naivna je, veoma religiozna, a često daje i rasističke izjave, više zbog toga što је tako odgajana u svojoj kraljevskoj obitelji, nego što zaista tako misli.

- Wooldoor Sockbat je neobičan žuti stvor sa krilima na glavi, ima veliki narančasti nos i čarapama. Оn је predstavnik crtanih filmova sa neobičnim stvorenjima kakve su Spužva Bob Skockani i Ren and Stimpey. Prilično otkačen ali u suštini dobronamjeran, Wooldor ima različite uloge tokom serije - od nesnosnog stvora koji svima ide na živce, pa sve do uloge profesora ili psihijatra kada je to potrebno.
 
- Foxxy Love je tamnoputa djevojka, prepoznatljiva po oskudnom odijevanju, britkom jeziku, promiskuitetnosti, kao i po kapici sa lisičijim ušima i lisičijim repom. Po zanimanju je glazbenica i pjevačica misterija. Po prirodi je drska, ali razborita. Wooldoor je jednom prilikom za nju rekao da је "jedina u kući kоја nije kompletno retardirana".
 
- Toot Braunstein je seks simbol animiranih filmova iz '20-ih, nacrtana u crno-bijeloj tehnici. Njen lik je parodija na crtane junake iz tog vremena, prvenstveno Betty Boop. Tokom vremena nije ostarila, ali se udebljala. Ima veoma dobar apetit i u stanju je da, osim hrane, jede i mnoge druge stvari, kao što su televizor, mobilni telefon ili čak druge ljude, pa i svoje ukućane.
 
- Ling-Ling je аzijsko borbeno stvorenje. Izgledom nalikuje na Pikachua iz Pokemona, s tom razlikom da je narančaste boje. On govori iskvarenim japanskim jezikom, za koji su gotovo uvijek dati engleski titlovi. Za njegov lik su vezani mnogi motivi iz japanskih anime crtanih filmova. Najveća okupacija su mu borba protiv drugih čudovišta.
 
- Xandir je junak iz video igrica. Njegov je lik najviše inspiriran Linkom iz igre Zelda. Na početku serije je stalno ponavljao kako je u beskrajnoj potrazi da spasi svoju djevojku, međutim, ubrzo se ispostavilo da je on u stvari gay. Kao takav, on, osim junaka video igrica, predstavlja većinu gay stereotipa.
 
- Spanky Ham je svinja koji je predstavnik tzv. internet flash animiranih filmova. On je stručnjak za toaletni humor i većina humora vezanog za njegov lik je ovog karaktera.
 
- Captain Hero je parodija na super junake iz američkih stripova, prvenstveno Supermana. Posjeduje neke super moći kao što su mogućnost letenja i rendgenski vid, ali u suštini je nesposoban i ograničen.

 


Komentari (1)

Foto