petak, 10.05.2024 13:29

Neviđene pustolovine Joanne Lumley (2020)

Joanna Lumley's Unseen Adventures (Originalni naziv)

dokumentarni

Zavirite iza kamere s voditeljicom i glumicom Joannom Lumley

sez.1 ep.3Zadnja epizoda počinje u Iranu, gdje Joanna Lumley upoznaje zoorkhaneh, neobičan drevni spoj glazbe, vježbanja i etike nekoć namijenjen ratnicima, i posjećuje Vatreni hram zoroastrijanizma, religije koja potječe iz Perzije. Odatle putuje u Baku, senzacionalno moderan glavni grad Azerbajdžana koji se kupa u bogatstvu i nadrealnoj arhitekturi. U Gruziji posjećuje Batumi na Crnom moru, gorje Kavkaz i glavni grad Tbilisi, nekoć "južni dragulj ruskog imperija". U Kapadokiji u Turskoj Joanna ne može vjerovati da noć provodi u sobi izdubljenoj u stijeni. U Veneciji obilazi glasovitu crkvu Santa Maria della Salute na ulazu u Canal Grande, na početku Puta svile. Na Karibima s roniocem razgovara o piratima na Haitiju, a onda i s mladim plesačima baleta koji se, puni nade, spremaju za audiciju na plesnoj akademiji Carlos Acosta na Kubi.
 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Joanna Lumley

Filmografija

Putovanja su strast Joanne Lumley. Prešla je tisuće kilometara, svako je putovanje trajalo tjednima, a svaka se serija montirala mjesecima. Naravno, nije se moglo prikazati sve. No, u ovoj seriji otkriva nam neviđene i posebne trenutke te objašnjava kako je do tih putovanja došlo i zašto ih voli snimati.

Joanna Lumley govori o ekstremnim fizičkim izazovima koji su dio posla, uključujući i snimanje na brodu okovanom ledom i na vrhu jednog od najviših hongkonških nebodera. Objašnjava i tehničke vještine koje su potrebne kao i svoju ljubav prema putovanjima koja traje cijeli život te neutaživu žeđ za pustolovinama.

Komentari (0)

Foto