Vjenčanje godine (2013)

The Big Wedding (Originalni naziv)

komedija

Davno razvedni par prisiljen je sakriti tu činjenicu od članove njihove obitelji

 
Režija: Justin Zackham
Scenarij: Justin Zackham
Uloge: Robert De Niro, Diane Keaton, Katherine Heigl, Robin Williams, Susan Sarandon

Filmografija

Uvijek se trudimo biti bolji, uspješniji, ljepši na obiteljskim okupljanjima, ali trudimo li se toliko da nakon godina i godina što smo razvedeni glumimo da smo opet u braku? U pitanju je vjenčanje na kojem će se okupiti cijela obitelj. Hoće li varka proći ili ne, otkrit će nam na vjenčanju godine.

Don i Ellie Griffin (Robert De Niro i Diane Keaton) su već dugo razvedeni kad su iznenada primorani pretvarati se da su još uvijek zajedno jer na vjenčanje njihovog posvojenog sina dolazi njegova vrlo konzervativna biološka majka. Griffini će uskoro shvatiti da uopće nije lako glumiti sretan bračni par, što također vrlo teško pada i Donovoj djevojci Bebe koju glumi Susan Sarandon. Njihova djeca se usred te šarade suočavaju s vlastitim problemima. Lyla (Katherine Heigl) se bori s tajnom koju krije od svoje obitelji, Jared (Topher Grace) razmišlja o svojem ljubavnom životu, ili točnije nepostojanju takvog, Alejandro (Ben Barnes) pokušava nadgledati sve što se događa i održati obitelj na okupu, uključujući i svoju buduću ženu Missy (Amanda Seyfried) koja želeći udovoljiti svojim roditeljima pristaje da ih svećenik (Robin Williams) vjenča prema tradicionalnom katoličkom obredu.
O FILMU
Scenarist, redatelj i producent Justin Zackham (''Imaš petlju?'') je kreativna snaga iza filma ''Vjenčanje godine''. Zamislio ga je kao film u stilu europske komedije sa suptilnim dramatičnim slojevima priče koja uspijeva uhvatiti sve jedinstvenosti i karakteristike obiteljskog života. Griffinovi su kroz cijeli film, nama na zabavu i upozorenje, primorani suočiti se sa svojom prošlošću, sadašnjošću i budućnošću ... i istovremeno paziti da se međusobno ne poubijaju.
Kad je počeo raditi na konceptu filma nadahnuo ga je francusko-švicarski film ''Mon frère se marie'' (''Moj brat se ženi'') u kojem posvojeni sin zamoli roditelje koji su se u međuvremenu razveli da se za njegovo vjenčanje pretvaraju kako su još uvijek u braku. Zackham je nakon toga krenuo s pričom u drugom smjeru, inspiriran vlastitim iskustvom. "Spremali smo se pobjeći," ispričao je Zackham. "Zatim je dva dana prije rekla da ne može to učiniti jer bi ju mama ubila i sljedećih godinu i pol dana prošli smo kroz pakao priprema za vjenčanje. Ljudi rade lude stvari za to vrijeme, stvari za koje inače nikad ne bi ni pomislili da su u stanju napraviti."

Komentari (4)

Foto