nedjelja, 21.04.2024 17:28

Meni možeš reći sve (2023)

Meni možeš reći sve (Originalni naziv)

dokumentarni obrazovni

Ekipa RTL Kockice kreće na put i to radi promicanja mentalnog zdravlja djece i roditelja

sez.1 ep.2Počinje nova, druga sezona emisije 'Meni možeš reći sve', posvećene mentalnom zdravlju. Dinamični društveni procesi i sve veći pritisak na mlade svakodnevica su s kojom se ponekad teško nositi, a u koštac s izazovima koje pred djecu i roditelje stavlja društvo uhvatila se ekipa RTL Kockice. U serijalu ulazimo dublje u procese i nastojimo shvatiti što se krije iza određenog ponašanja, bez osuđivanja. U novoj sezoni ulazimo dublje i u psihičke procese i više se bavimo prevencijom određenih ponašanja. Razvojni strahovi, odgoj dječaka i djevojčica, pritisak petica, tijelo i emocije samo su neke teme koje će sigurno zanimati obitelji koje brinu o mentalnoj higijeni i otvoreno razgovaraju o emocijama.
 
Režija: Sanja Zdorc
Scenarij:
Uloge: Tatjana Horvatić, Sandra Tolić

Filmografija

Odlazimo u Istru ne bi li se u emisiji dotakli tema koje se tiču svih nas, barem u nekom stadiju života. Naša glavna sugovornica dugogodišnja je suradnica RTL Kockice, Sandra Tolić, psihologinja i psihoterapeutkinja specijalizirana za mentalno zdravlje djece i adolescenata.

Tijekom 15 epizoda vodimo vas na putovanje s kojeg ćete se vratiti pametniji i spremniji na svakodnevne izazove roditeljstva. Ovaj serijal u potpunosti je podređen potrebama svake suvremene obitelji te nudi konkretne savjete i rješenja. Uz to, neizostavan dio emisije djeca su s kojom iskreno i bez suzdržavanja pričamo o svim temama, čak i onim malo škakljivijima. Kako se pripremiti za dolazak prinove u obitelj, što je to tantrum, koja je razlika između modernog i tradicionalnog roditeljstva, što smijemo, a što ne u konfliktnim situacijama, kako pristupiti izazovima odvajanja prilikom odlaska u vrtić ili pak koja je razlika između poštovanja i poslušnosti, samo su neke teme o kojima pričamo. DRUGA SEZONA: Dinamični društveni procesi i sve veći pritisak na mlade svakodnevica su s kojom se ponekad teško nositi, a u koštac s izazovima koje pred djecu i roditelje stavlja društvo uhvatila se ekipa RTL Kockice. U serijalu ulazimo dublje u procese i nastojimo shvatiti što se krije iza određenog ponašanja, bez osuđivanja. U novoj sezoni ulazimo dublje i u psihičke procese i više se bavimo prevencijom određenih ponašanja. Razvojni strahovi, odgoj dječaka i djevojčica, pritisak petica, tijelo i emocije samo su neke teme koje će sigurno zanimati obitelji koje brinu o mentalnoj higijeni i otvoreno razgovaraju o emocijama.

Komentari (0)

Foto