Hanibal (2013)

Hannibal (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Detektiv Will Graham ima ubojitog novog partnera

Režija: Michael Rymer, David Slade, Guillermo Navarro
Scenarij: Bryan Fuller, Thomas Harris
Uloge: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne, Caroline Dhavernas, ...

Filmografija

"Hanibal" je televizijska adaptacija romana Thomasa Harrisa, prema kojem je nastao i film "Kad jaganjci utihnu". Serija se fokusira na odnos između FBI-jevog specijalnog agenta i forenzičkog psihijatra, koji mu postaje najlukaviji neprijatelj.

Opširnije

Glavna zvijezda Hannibala je Hugh Dancy (The Big C, King Arthur, Black Hawk Down) u ulozi Willa Grahama, brilijantnog, empatičnog FBI profilera koji je u stanju mentalno pronaći uvrnute misli i metode najtraženijih serijskih ubojica.

Njegov šef Jack Crawford (Laurence H. Fishburne III, The Matrix, Contagion, CSI), koji je zauzdao Willovu opasnu sposobnost da čita misli, prepoznaje njegovu potrebu za psihijatrijskom pomoći nakon posebno uznemirujućeg slučaja.

Kao rezultat, Will se nađe pod skrbi vrlo cijenjenog psihijatra dr. Hannibala Lectera (Mads Mikkelsen, Casino Royale, The Hunt, A Royal Affair). Will to ne zna, ali postoji razlog zašto dr. Lecter ima posebno uvid u ove grozne kriminalne slučajeve i psihopate koji ih počine.

Ono što slijedi je psihološka igra postavljena protiv suočenih svijetova dobra i zla gdje je linija nejasna, elegancija izaziva horor i ništa nije kako se čini. 

Video

Foto

Komentari (4)