Dodjela filmskih nagrada Oscar 2023. (2023)

Dodjela filmskih nagrada Oscar 2023. / Red Carpet i dodjela filmskih nagrada Oscar 2023. / Oscar 2023 (Originalni naziv)

zabava

Prijenos (snimka) 95. dodjele prestižnih nagrada Oscar

 
Režija: Anamaria Corazza
Scenarij: Branka Papić
Uloge: Alemka Lisinski, Nenad Korkut, Boško Picula

Filmografija

"Filmovi su snovi koje nikad ne zaboravljaš", rečenica iz nominiranog filma Fabelmanovi izabrana je za ovogodišnju krilaticu svečanosti dodjele Oscara koja se i ove godine odvija u Los Angelesu, ponovno u luksuznom zdanju hollywoodskog Dolby Theatrea arhitekta Davida Rockwella u kojem će, kao i prije pandemije, biti popunjeno svih 3.400 mjesta.

Kao i lani u kategoriji najboljeg filma predloženo je deset naslova. Komičar Jimmy Kimmel treći put u karijeri vodi svečanost dodjele Oscara. Utemeljena 1927. Američka filmska akademija svoja je prva strukovna priznanja dodijelila 1929. dok o Oscarima (službeni im je naziv Academy Award of Merit) danas odlučuje više od deset tisuća članova Akademije ustrojene u sedamnaest razreda. Dodjeli prethodi dolazak uzvanika na crveni tepih među kojima su i poznata imena u ulogama najavljivača pojedinih kategorija te nova predsjednica Akademije, producentica Janet Yang. Dodjelu Oscara realizira američka TV kuća ABC.

Komentari (1)

Foto